I= Iznajar en Inktvis

Vlakbij ons huis ligt het adembenemende witte dorpje Iznajar, elke keer als we er naar toe rijden vind ik het weer een plaatje om te zien.Fotos spanje 2010 014 - kopie Dit dorpje ligt op een berg aan een prachtig blauw stuwmeer met op de top van de berg een Moors kasteeltje. Iznajar betekend dan ook gelukkig kasteel.P1030822 - kopie

Iznajar is een echt Spaans dorpje met ongeveer 5000 inwoners en zeer weinig toeristen. Wanneer je er toeristen ziet zitten ze vaak in het restaurantje Tasca bij El Patio de las Comedias, ook wel het blauwe potten straatje door ons genoemd.DSC03327 Ook vind je ze bij restaurant Media Luna aan het strandje. Omdat het meer het drinkwater in de regio voorziet mag er geen gemotoriseerd verkeer op het water. Het grootse meer van Andalusië is 30 km lang maar Iznajar is de enige stad aan de waterkant. In de zomer kan je heerlijk zonnen bij dit strandje.378366_10151388868068782_316178356_n

De kleine smalle straatjes in het dorpje zijn leuk om doorheen te lopen, behalve 5 banken heb je er een paar kleine niet toeristische winkeltjes. Wel zit er een klein tuincentrum, een bedden winkel, een tegelhandel en een elektrowinkel. Genoeg voor de eerste behoefte. Elke keer als wij in Spanje zijn brengen wij wel een bezoek aan dit lieve dorpje.DSC03163

De i ook van inktvis, dit zeediertje heeft maar een kort leven, zeker in Spanje, dit koppotige weekdier staat vaak op de Spaanse menu kaart. Spanje is zo en zo een visland, de lekkerste visgerechten staan op de kaart, maar volgens Cheyenne is calamares a la plancha het lekkerste, vooral de zuignapjes. imageDe gefrituurde inktvisringen zijn ook heel populair  vooral als tapas en in de paella wordt ook vaak inktvis gedaan. Met inktvis moet je opletten dat je het kort kookt of juist langer dan 30 minuten anders wordt het taai.

image