H= Hacienda la Suerte en de Hop vogel

Hacienda la Suerte hebben we ons huis genoemd omdat ik al een aantal jaar een blog schrijf die ik Spaansgeluk genoemd heb, ooit gestart in 2008 omdat ik wilde uitzoeken of het ware geluk in Spanje te vinden is. Natuurlijk is alleen maar het ware geluk in jezelf te vinden, je neemt immers waar je ook bent of waar je ook naar toe gaat, jezelf altijd mee. Maar ik was op zoek naar een stukje aanvullend geluk, wellicht komt dat door mijn leeftijd, de midlife, waarin je eigenlijk alles al hebt en toch denkt is dit alles? Klinkt misschien wel een beetje verwent, maar ik vind het meer zoiets als, gewoon je dromen durven leven, net even dat stukje extra’s doen in je leven waardoor je later nooit kan zeggen, had ik het maar gedaan want nu kan het niet meer.DSC01426

Wij hebben best wel een enorme stap gezet en we hebben dit huis met veel plezier gekocht, daarom hebben wij onze Spaanse boerderij het huis van het geluk genoemd.DSC01296

Maar of het altijd geluk brengt? Best veel, maar niet altijd kan ik zeggen, tegenslagen hebben we gehad de afgelopen periode, maar tegenslagen horen nu eenmaal ook bij het leven en we proberen positief te blijven en te blijven genieten van al het moois wat het leven en ons Spaanse avontuur ons te bieden heeft.20130708_221501

Voor de dorpsgenoten blijft ons huis The house of the musician heten. De vorige bewoner was beroepsmuzikant en had van de schuur een geluidsstudio gemaakt, daar zijn ook echt liedjes opgenomen. Toen we het huis kochten vonden we overal  muziek instrumenten die hij had achter gelaten.DSC03455

Ik vind het wel mooi om te wonen in het huis van de muzikant want muziek maakt mensen blij en gelukkig en dat wil iedereen toch zijn. Verder was de oude bewoner ook heel creatief, er werd met gips gewerkt en er werd geschilderd. Wij zijn ook creatief geworden, wie had dat van ons kantoormensen ooit gedacht, dat wij zo’n avontuur met veel zelf klussen aan zouden durven?tegelen

Wanneer we na het klussen voldaan even uitrusten bij het zwembad zien we regelmatig de hopvogel voorbij vliegen. Een schitterend vogeltje. Dit unieke diertje, ziet men zelden, maar hier bij ons Spaanse huis zie je ze in overvloed. De hop is te herkennen aan zijn roodbruine veren en zijn prachtige opstaande kuif, hij heeft een lange dunne snavel en zijn staart en de vleugels zijn zwart en getekend met brede witte strepen, de hop vliegt vlinderachtig hij dwarrelt door de lucht. De hop maakt een geluidje wat lijkt op de woorden hoep, hoep. Kom niet in de buurt van het nest want als de vogel onraad ziet verspreid het vrouwtje een nare geur om zo de vijanden weg te jagen, groot gelijk zo werkt het bij mensen immers ook, kom niet aan mijn gezinnetje.image