G= Granada, Grotwoning en Gekko

Granada vind ik werkelijk een geweldige stad, ik voel me daar helemaal op mijn gemak, het ligt slechts 50 minuten rijden van ons huis en ik ben er daardoor vele malen geweest en elke keer pakt die stad me weer. Het beroemde Alhambra is natuurlijk een grote trekpleister, het blijft fascinerend om te zien met hoeveel bloed, zweet, tranen en talent dit prachtige paleis vroeger gebouwd is met al de versiersels van uitgehakt steen.image De tuinen eromheen zijn prachtig aangelegd en je kan er rustig een dag voor uittrekken om al de schoonheid te bewonderen die dit paleizencomplex met zich mee brengt. De oude stad met de witte huisjes is erg leuk om doorheen te lopen, in de nieuwe stad kan je heerlijk shoppen. Bij ieder terras krijg je bij een drankje een gratis tapas, super gastvrij zijn de mensen hier. De Marokkaanse straatjes zijn erg leuk om een kopje thee te drinken op een traditionele manier.image

Naast Granada ligt het stadje Guadix, wat bekend staat om zijn vele grotwoningen, in veel stadjes en dorpjes van Andalusië kom je wel een paar van die woningen tegen maar lang niet zoveel als hier.Vakantie Spanje 2008 225 De temperatuur in zo’n woning is zowel in de zomer als winter gelijk, 20 graden. Ik vind het prachtig om te zien, een huisje gewoon uitgehakt uit een stuk rots. Wij hebben zelfs een keer in een grothotel geslapen, bijzonder hoor.Vakantie Spanje 2008 210

De G ook van gekko, dit schattige diertje kom je samen met de hagedis hier in Spanje dagelijks tegen.image De gekko kan tegen de muur op klimmen (zo vangt hij zijn warmte op) en heeft een boller koppie, grote oogjes en dikke teentjes, heeft verschillende kleurtjes en lengtes, maar is minder lang dan de hagedis, dit diertje heeft een langere staart, is wat slanker, heeft een andere huid structuur, meer schubachtig, terwijl de gekko meer een fluweelachtig huidje heeft, de hagedis loopt vrijwel alleen over de grond en geniet overdag in de zon. Omdat het beide koudbloedige diertjes zijn hebben ze veel warmte nodig om sneller te worden, en razend snel dat ze zijn! Ze zijn ook erg nuttig want ze eten insectjes op. In de winter houden ze een winterslaap. Lesley en ik vinden het geweldige diertjes en altijd een genot om naar te kijken als we lekker een drankje drinken op ons terras.image