F Feria, Flamenco en  Flamingo

De F van Feria, echt in Spanje weten ze wat feesten is hoor, elke stad en dorp pakt helemaal uit en niet slechts één feest per jaar nee meerdere. Vaak traditionele feesten die gepaard gaan met mooie kleding en veel muziek en optredens. Semana Santa rond de Pasen is denk ik wel de populairste, zelf heb ik deze ook een keer meegemaakt, geweldig om te zien hoe iedereen zich uitslooft om zich mooi en apart aan te kleden voor de optocht.DSC01402

Flamenco is op temperamentvolle muziek, dans en zang uit Zuid Spanje. Enorm populair in vooral Granada en Sevilla. Je hebt dansers die een ritmisch geklop laten horen met de voeten en het knippen in de vingers of met klappen in de handen en danseressen die vaak ingewikkelde handbewegingen en voetenwerk hebben begeleid door een gepassioneerde gitarist. De levendigste flamencodansen zijn de duetten, die uitgevoerd worden door een man en een vrouw samen. Flamencodansers proberen via de dans woorden, over de geschiedenis te vertellen. De dansers kijken elkaar de hele tijd aan, terwijl ze in een agressieve strijd van passie en emotie verwikkeld raken. Prachtig om te zien, de muziek is niet mijn genre maar je moet het gewoon één keer meegemaakt hebben. Wij hebben een paar jaar geleden in Granada in een grot woning door zigeuners een show meegemaakt, fascinerend hoor.Vakantie Spanje 2008 286

Flamingo’s zijn van die prachtige vaak rosé vogels op lange poten en hebben een lange hals en lichtgele ogen. Flamingo’s staan vaak op één poot in het water zo koelen ze hun lichaam af.

Wij hebben deze trekvogels mogen aanschouwen een half uurtje bij ons huis vandaan bij de grote zoutwaterlagune van Fuente de Piedra, de grootste broedplaats van deze vogelsoort in heel Spanje, een mooi natuurgebied.P1030864