E= Ezels, Ensaladilla Rusa

Wanneer je in Heemskerk geboren bent ben je een ezel zeggen ze, arme ik. Toch vind ik ezels wel lieve diertjes, ze maken alleen vreselijk veel lawaai, ze kunnen echt keihard balken. In Spanje ben ik er al menig keer door wakker geworden wanneer we bij een b&b sliepen, in elk dorpje zie je ze wel lopen. De ezels helpen de boeren op het land en in veel toeristische dorpjes worden ze ingezet om ritjes met mensen te maken. Soms best heel zielig, in Fuente de Piedra zit ezelopvang El Refugio del Burrito waar ezels die verwaarloost zijn opgevangen worden. Wij hebben Burro daar geadopteerd.2a1ac671df

Espana is het land waar je tot s’avonds laat nog lekker wat tapas kan bestellen, een heel populair gerecht is ensaladilla rusa, een aardappelslaatje met tonijn, altijd zalig bij een glaasje wijn.image