C= Cava, Cordoba, Cortijo

Een bubbeltje gaat er altijd wel in bij mij, dit heerlijke drankje komt ook uit Spanje, hoewel het in het binnenland van Spanje niet vaak op een terras besteld wordt,  koop ik wel graag wat flessen in bij de plaatselijke Mercadona, onwijs lekker, de rosé cava is toch wel het toppertje! Als we nog een keer met de auto gaan moeten we  maar flink wat flesjes in gaan slaan.image

.cava

Natuurlijk staat de C ook voor de prachtige stad en streek Cordoba, ons huis ligt op het drie provincie punt, Cordoba, Malaga en Granada tussen de vele olijfbomen in. De stad zelf is geweldig met haar mooie Mesquita. Het ligt 90 minuten bij ons huis vandaan, Cordoba is één van de drie koningssteden.Spanje Andalucia 2009 422

In Zuid Spanje worden de boerderijen ook wel Cortijo genoemd, andere termen die ook gebruikt worden zijn Finca en Hacienda. Onze cortijo noemen we

HACIENDA LA SUERTE

Boerderij van het geluk!

DSC02377