Eindelijk is er een uitspraak over de claim.

Ruim een half jaar geleden kregen wij een brief van de Spaanse belastingdienst, zij vonden dat wij te weinig overdrachtsbelasting betaald hadden. Zij vonden dat we ons huis te goedkoop gekocht hadden, zij hadden ons huis op een ton meer getaxeerd.

We schrokken ons rot, waar haalde we ineens 8500 euro vandaan. We hebben toen een advocaat moeten inschakelen. Onze advocaat stelde ons voor om ons huis opnieuw te laten taxeren.

Boos waren we natuurlijk op de Spaanse gemeente die de in onze ogen zeer onterechte belasting wilde innen want er was pas een taxatie gedaan door de bank voor de hypotheek, maar dat werd niet als waarheid aangenomen. Daarom moest er opnieuw een taxatie komen.

Dat kost natuurlijk ook weer geld. Helaas namen ze met die tweede taxatie ook geen genoegen, die vonden ze ook te laag. Gelukkig was onze advocaat een volhouder en na diverse brieven over en weer hebben we een derde taxatie laten maken, nu door een taxateur die door hen werd aangewezen. Wij knepen hem wel hoor want inmiddels hadden we het huis al een jaar in bezit en er heel veel klusjes in gedaan waardoor het er veel fraaier uit was gaan zien dan toendertijd. Maar dat zou allemaal meegenomen worden in het rapport werd gezegd.

Eindelijk is er een besluit genomen, de uitslag van het getwist is bekend. Ze hebben ons huis 15000 euro meer getaxeerd dan de bank had gedaan en daardoor hebben wij nu een nieuwe naheffing gekregen van 1000 euro. Pff dat scheelt nogal.

Natuurlijk kunnen wij hier ook weer bezwaar tegen maken, maar dan zijn we die kosten ook weer kwijt aan juridische kosten. We laten het maar hierbij. Maar jemig wat een gedoe allemaal. We hopen dat we nu voorlopig geen tegenslagen meer hebben.  Want deze aanslag, de advocaat kosten en de taxatiekosten hadden we natuurlijk liever in ons huis gestoken. Het zou in ieder geval een mooi startkapitaaltje voor de tuin zijn geweest.DSC03408