Voor ons in Nederland is het zo normaal om de kraan open te doen en drinkwater eruit te krijgen, maar in diverse andere landen in de wereld is dit geen normaal gegeven.

Regelmatig meegemaakt dat we op vakantie waren en flessen water moesten kopen omdat het water uit de kraan echt niet te drinken was, kwa smaak of kwa veiligheid.

Vaak is er ook een waterschaarste, zeker in warme landen. Bij ons in Spanje is het water ook niet allemaal vanzelfsprekend en ook is het niet drinkbaar zo uit de kraan (wel als je het kookt).

Tevens is het water enorm hard en moet je regelmatig de percolators van de kraan draaien omdat ze vol gruis zitten soms halen we zelfs hele brokken uit de douchekranen. In het begin dachten we dat het lag aan de waterdruk, maar nee hoor azijn en antikalk doet wonderen.

Voor mijn haar is dit Spaanse water geweldig, ik heb namelijk slap sluik vallend haar, behalve als ik daar ben, dan is het stevig en valt het fantastisch.

imageHet kan ook zomaar gebeuren dat de gemeente bij droogte de kraan dicht zet en dat we ineens midden op de dag geen water meer hebben, wij hebben het geluk dat we 2 huizen in het bezit hebben en daardoor ook 2 watermeters hebben, daardoor mogen we meer water hebben.

Ondanks dat het Spanje is heb je soms ook last van teveel water, als het regent kan het water niet goed wegstromen in de droge grond, met het gevolg dat het blijft liggen, dit hebben we ook al diverse keren meegemaakt helaas.imageAls je op het platteland woont komen er regelmatig diertjes drinken uit onze pool. De wespen zijn helaas ook dol op ons water.20130629_183910

Maar die leuke zwaluwtjes en de zwerfkatjes hebben het ook ontdekt.20130626_092629

Onze leidingen liggen boven de grond en die moeten we ooit nog eens een keer gaan ingraven, want nu kan het gebeuren dat als je gaat douchen het koude water al redelijk warm is waardoor als je de warme kraan open doet het water veel te warm wordt met het gevolg dat als je er dan weer koud bij doet de geiser afslaat.

Nee wij moeten voortaan mengkranen kopen, zodat je warm en koud water apart kan aanzetten. Allemaal weetjes.

Inmiddels is er en filter geplaatst tussen de geiser en de buizen naar de douche, om het water wat zachter binnen te laten komen, ook beter voor je wasmachine en afwasmachine. Maar tzt moeten we dat ook direct bij de bron doen, bij ons waterhuisje, daar waar de meter zit en wij het water van de gemeente krijgen.

Nee, hier in Nederland realiseren we ons niet altijd hoe luxe we het hier hebben.image