Ik meende te herinneren dat er op woensdag markt was in Rutte en omdat ze daar van die lekkere olijven hebben wilde ik daar naar toe.

Echter toen we bij de tweede brug in Iznajar aankwamen bleek deze voor 4 dagen afgesloten te zijn. Geen idee hoe we moesten rijden, er stond wel een bordje met omleiding maar bij een spitsing stond er niks meer, dan maar gokken. Na een tijdje over kronkelweggetjes gereden te zijn toch maar de tomtom aangedaan en deze stuurde ons terug. Zullen we dan toch de verkeerde afslag gepakt hebben? Echter bij de spitsing aangekomen wilde hij ons weer naar de brug sturen, dat moest ook maar niet, dan maar de andere afslag. Maar deze weg ging over van asfalt naar beton naar een zandweg.20130626_102914_resized Het was een prachtige route met geweldig uitzicht maar ik had het helemaal gehad en had geen zin meer in de markt. Wat gebeurde er toen, de auto begon ineens te roken en te stinken, dit is niet goed dachten we. We besloten om maar even te stoppen en de motor te laten afkoelen. Helaas hielp dat voor geen meter, balen dat die stomme brug dicht was want net aan de overkant was een garage. We hebben toen onze steun en toeverlaat Marcel de makelaar maar gebeld.image Hij heeft voor ons de garage gebeld en gevraagd of ze via een omweg toch naar ons toe konden rijden om te kijken wat er aan de hand was. Na ongeveer een half uurtje wachten kwam de automonteur. Hij dacht dat er iets mis was met de remblokken, maar we konden best nog wel een stukje rijden nu de auto al een tijdje stil had gestaan. We moesten hem maar volgen, ineens sloegen we af naar een weggetje door de olijfboomgaarden dit was een behoorlijke alternatieve route zo over een grindweggetje waar geen plaats was voor tegenliggers, ik keek naar de afgrond en hoopte maar dat de remmen het nog even zouden volhouden. Wat een avontuur weer.20130626_103823_resized

Bij de garage aangekomen maakte we met handen en voeten duidelijk dat het ook wel belangrijk was om de auto een kleine beurt te laten geven, alles moest maar even nagekeken worden. Hij zou ons de volgende dag bellen om te vertellen wat er nu precies aan de hand was en om ons te laten weten wanneer hij gerepareerd zou zijn. Toen belde we onze andere steun en toe verlaat Rob op om ons op te halen en naar ons huis te laten brengen. Maar voordat we opgehaald werden hebben we nog een drankje met wat tapas gedaan in een klein plaatselijk barretje. Toen de rekening kwam hadden we een geluksmomentje van de dag, gelukkig toch iets positiefs vandaag.