Ik wilde Marja en Hidde op een speciale manier Malaga laten zien. Eerder dit jaar had ik zelf een tour op de fiets verzorgd door een gids gehad. Inmiddels ken ik Malaga stad wel een beetje en besloot ik om zelf voor gids te spelen. Ik huurde voor 4 uurtjes fietsen om alle highlights zo te kunnen laten zien.

Maar voordat we sportief werden hebben we eerst nog wat callorieen genuttigd, door cappucino en churros met chocolade te bestellen. Mmh.image

We haalden de fietsen op naast het VVV kantoor bij Bike2Malaga. imageWe begonnen bij het Romeinse theater, El Pimpi, de kathedraal, de overdekte versmarkt, het wijncafe etc etc. Dit keer wilde ik ook naar een plekje gaan waar ik zelf ook nog nooit geweest was namelijk de strandjes waar de Spanjaarden zelf naar toe gaan met hun hele familie. Pedregalejo en El Palo. imageHet is wel een stukje fietsen, ongeveer 5 km, maar het is echt een gezellig plekje om naar toe te gaan met al die restaurantjes   aan het strand.

Moe van het fietsen en zelfs een beetje zadelpijn plofde we neer bij 1 van die leuke strandtentjes, bijna elk restaurantje heeft wel een bootje op het strand liggen waar sardientjes gerookt worden, grappig om te zien maar we bestelde toch een ander visgerecht.image

Nadat we de fietsen hadden terug gebracht aten we nog even een ijsje in de winkelstraat, natuurlijk kon ik het ook niet laten om nog even een modewinkel in te gaan om zowel voor mezelf als voor mijn dochter iets te kopen.image

Malaga had indruk gemaakt op Marja en Hidde ze voelde zich erg op hun gemak in deze prachtige, schone en zeer onderschatte stad van Spanje, Malaga doet niet onder voor Barcelona of Valencia, het is een indrukwekkende stad op zijn eigen manier.