Na het ontbijt begonnen we met de bus uitladen. Oh had ik dit ook meegenomen en dat, jee dat is waar ook. In een mum van tijd was de bus leeg en stonden de spullen op zijn plek Alsof ze er altijd al gestaan hadden. We hebben ontzettend gelachen toen Mar en Hidde ons een speelgoed shovel cadeau deden, een echte paste niet in de bus grapte ze.image

Via mijn blog had ik contact met medebloggers. De jongens van Spaansverlangen, Dennis en Edwin schreven mij dat ze in Spanje waren en het leuk zouden vinden om ons huis te komen bekijken. Zelf hadden ze dit huis een paar jaar geleden ook al met de makelaar bekeken maar vonden het veel te groot voor hunzelf en ook te veel onderhoud vergen.

Grappig hoor zij wisten precies in welke staat het huis geweest was en zij vonden het dan ook heel leuk om te zien hoeveel wij er al aan gedaan hadden, maar ze zagen natuurlijk ook wel dat het nog lang niet klaar is.image

Met z’n allen gingen we na de koffie naar Iznajar om te lunchen in het blauwepottenstraatje. Rob kwam ook nog even langs, Ibolja moest koken voor hun gasten.image Het blauwe potten straatje is altijd een schot in de roos. Je zit er zo gezellig en het is er zo Spaans. Spontaan bedacht ik dat ik ook bij ons huis ook een blauwe potten hoekje wilde maken en kocht in het dorpje alvast een paar potjes en bordjes om mee te beginnen.image

Na nog een rondje in het dorp gelopen te hebben ging ieder weer zijn eigen weg. De mannen van Spaansverlangen gingen nu een paar dagen aan de kust uitrusten voordat ze weer met hun auto naar Nederland zouden vertrekken. Zij zijn al jaren aan het rondtouren in Zuid Spanje om te onderzoeken waar ze een b& b willen beginnen, en ideeen aan het opdoen hoe ze het precies willen. Helaas is hun huis in Den Haag nog steeds niet verkocht. Anders hadden ze allang hier gezeten volgens mij.image

Toen we weer thuis kwamen begonnen de mannen direct aan het bouwpakket van de buitentafel. Hidde die een echte klusjes man is kon gewoon niet stilzitten. Marja begon wat in de tuin te snoeien en ze vertelde me dat dit ook ooit haar droom was om een b&b te starten. Grappig dat wist ik niet. Les en ik wilde dat misschien ook in de eerste instantie maar nu we gezien hebben hoeveel daar bij komt kijken, hebben we besloten om dit huis eerst maar gewoon als ons eigen vakantiehuis te beschouwen.  We zien wel hoe het gaat lopen, dit tempo houden we beide niet vol, zo elke keer in je vakantie te moeten klussen, en zoveel er omheen te moeten regelen, het gaat hier allemaal heel anders dan in Nederland en het vergt veel geduld en energie. Ieder mens heeft echt vakantie nodig daarom hebben we besloten om ons tempo wat aan te passen zodat we ook onze rust kunnen pakken.

Laat in de avond zijn we naar Manolo gereden om nog wat tapas te eten buiten op het terras, Hidde betaalde de rekening en wilde bijna terug naar binnen lopen, dit bedrag kan echt niet zei hij, ja hoor zeiden wij, het is echt spotgoedkoop hier in Spanje op het platteland.