Hoe krijg je een paar kerels voor je aan het werk in je Spaanse huis? Eigenlijk niet zo moeilijk, bier en voetbal.

Dinsdagmiddag vlogen mijn man, mijn zoon, mijn vader en mijn broer naar Malaga, op naar Hacienda la Suerte. la suerte

Onze vriend Rob stond ze al op te wachten, helaas niet met onze eigen auto, want omdat het wederom geplensd had lag onze toegangsweg weer onder water en kon de auto niet van het pad af.DSC02369

Met de koffers op hun nek moesten ze door het water lopen in het donker naar ons huis toe, wat een toestand weer. Het is echt niet leuk meer.

Gelukkig is het nu wel weer droog en konden de mannen woensdag buiten aan de klus! De mokers en ander zwaar geschut moest eraan te pas komen want het foeilelijke muurtje bij de ingang werd gesloopt. Het puin werd direct verplaatst achter de studio waar in de toekomst een betonnen laag overheen komt voor het terras.image

Die avond gingen de mannen na gedane arbeid voetbal kijken in de kroeg lekker aan de bier en tapas, wat wil een man nog meer.

Vandaag is Lesley samen met Marcel, makelaar van Sunset country properties (die altijd voor ons klaar staat), naar de gemeente gegaan om te praten over onze problemen met de toegangsweg, ze werden te woord gestaan door de burgemeester(es) van het dorp.

Ze begrijp ons probleem maar op het moment zijn er geen machines beschikbaar en is er ook geen geld. Het gaat slechts om 2 huizen die niet bereikbaar zijn en daardoor heeft het voor hen geen prioriteit. Ik snap het wel, maar voor ons is het wel een probleem. Wij hebben geen tractor zoals onze buurman om even door de modderpoule te rijden.

Over een half jaar is er misschien meer ruimte in het budget en dan moeten we maar weer eens langs komen. Ook vroegen de mannen wanneer ze de architect konden verwachten om de vergunning te verlenen voor de studio waar mijn ouders hun eigen appartementje in willen maken. Ik had namelijk weken geleden afgesproken dat deze beste man vandaag langs zou komen. Nu bleek dat hij er helemaal niet was en morgen moet Lesley hem maar komen halen. Ben benieuwd of hij hem zo gek krijgt om met rubberlaarzen door de plassen te lopen om bij ons huis te komen.

Door de andere mannen werd verder buiten hard gewerkt, ze hebben veel troep: prikkeldraad, lege blikken etc etc van het land afgehaald. Daarna uitpuffen in het kleine zonnetje.moon en pa

Morgen hebben ze een rustdag en gaan ze Malaga stad in. De temperatuur zal daar nog een paar graadjes hoger liggen, dan kunnen ze lekker genieten en ontspannen op een leuk terras.

Ik denk dat ze ook vast nog even langs de Bauhaus gaan, want zaterdag is er weer een klusdag.

Ik hoop dat het water snel zakt zodat ze optimaal kunnen genieten van hun mannen weekje!DSC02591