Toen we de stad Malaga in 2008 voor het eerst bezochten vonden we het direct een prettige, leuke en fijne stad maar inmiddels is deze stad veranderd in een mooie zelfs hippe stad en ken ik de leuke plekjes op mijn duimpje.Haven Malaga

De stad is een super bestemming geworden voor een stedentripje.DSC01169

Vanaf de Gibralfaro berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. Toen wij daar in 2008 waren zag de haven er nog heel anders uit, nu is het modern en heerlijk om over te boulevard te wandelen langs het water, een terrasje te pakken of een winkeltje binnen te lopen.

Op de berg vind je de resten van een kasteel en er is een soldaten museum ook vind je er een maquette van de stad.Vakantie Spanje 2008 538

Verder kan je op de top van de berg in het kasteel wat eten en drinken, je kan er zelfs je auto parkeren en daarvandaan loop je zo naar beneden en kom je uit bij het de resten van een oud Romeins theater.93

Het is leuk om dan een fietstocht te boeken met gids, zodat je de stad goed leert kennen, ik heb er laatst één gedaan met mijn vrienden/collega ’s en dat was zeer goed bevallen.DSC03087

Natuurlijk kan je zelf ook fietsen huren, of je kan een een stadswandeling maken, de binnenstad is erg overzichtelijk en vrijwel autovrij, bij de VVV die op het plein Plaza Marina bij de haven zit, kan je een kaartje vragen van de stad, ze zijn daar erg behulpzaam en tekenen de route van de highlights zo voor je uit.

Het is geen dure stad, integendeel want bij de vele barretjes en restaurantjes kan je al een biertje en/of wijntje krijgen voor €1.50 en een heerlijke tapa erbij vanaf €2. Vraag ook zeker naar het menu del dia en je zult verrast zijn wat je krijgt voor een zachte prijs.

Shoppen is zeker een must als je daar bent, ga dan naar Calle Larios, alle leuke Spaanse modewinkels zitten daar: Mango, Blanco, Stradivarius, Zara, Pull & Bear etc etcOp vakantie in Spanje

Drop de mannen bij het La Rosaleda stadium voor een voetbalwedstrijd van Malaga, die de vierde beste voetbal club is van Spanje, en hun dag kan ook niet meer stuk.La Rosalda 2008

Ben je uitgeput van al het moois wat deze stad je te bieden heeft, dan ga je lekker een drankje doen bij de vele hippe tentjes op de boulevard aan de haven, waar wat jachten liggen en ook de cruiseboten aanmeren.78

Of je neemt een strandstoel bij het strand van Malagueta en eet daar een portie sardientjes, of je gaat plat op je handdoek smeert je in met zonnebrand en omdraaien maar, het is immers vele dagen van het jaar zonnig daar.DSC03127

Wat klinkt dat allemaal heerlijk hé, vind je niet?

Ik ben dan ook zo blij dat we een huis hebben gekocht in Zuid Spanje en het ligt maar drie kwartier verwijderd van deze authentieke, magische echt Spaanse stad!

Super toch!