Wanneer je zo bezig bent in het huis merk je dat je altijd spulletjes nodig hebt die je nu net niet in huis hebt, daarom togen wij naar Malaga naar onze favoriete bouwmarkt de Bauhaus.(de Spaanse praxis)

Onze auto stond natuurlijk vooraan de weg en daarom trokken we onze laarzen aan en plonsden we weer door de plassen. Gek hé in Nederland regent het vaak en daar heb ik geen eens laarzen en hier in Spanje heb ik ze al diverse keren gebruikt, wie geloofd dat als ik het vertel!

We reden eerst even langs het gemeentehuis van Villanueva de Tapia om te vragen hoe het zit met onze aanvraag voor de verbouwing van de oude geluidsstudio, waar mijn ouders een appartement van willen maken. Niks opzoeken in de computer maar gewoon ouderwets een paar archief dozen doorlopen en jahoor daar kwam onze aanvraag te voorschijn, nee er was nog niks gebeurd, de architect was wel langs geweest maar kon niet bij ons huis komen, we hebben maar weer een afspraak gemaakt voor 14 maart. Inmiddels ligt de aanvraag er dan al 5 maanden.

Bij de Bauhaus hebben ze een een pas waar je elke keer je betaalde rekening op kan laten bijhouden en als je voor €3000 in een jaar gekocht hebt krijg je €300. Jammer dat mijn ouders afgelopen september onze pas niet in het bezit hadden want anders hadden we dit bedrag al gehaald, nu zijn we er bijna. In maart gaan de mannen een week klussen en dan zal het bedrag wel gehaald worden denk.

Kan je nagaan hoe snel het oploopt, elke keer een paar dingetjes kopen, dit keer hadden we een mooi kacheltje erbij gekocht en deurgrepen zodat we onze voordeur wat makkelijker kunnen open krijgen.

Daarna reden we door naar de Ikea waar we ook weer wat ideeën hebben opgedaan en een paar spulletjes gekocht hebben.

We wilden eigenlijk nog even gezellig naar Malaga centrum maar het was wederom aan het regenen en toen zijn we maar weer richting huis gereden.

Vlakbij ons huis is een heel chique hotel, hotel Barcelo la Bobadilla en daar slaapt de koning van Spanje 1x per jaar, zullen we daar gezellig een wijntje drinken zeiden we tegen elkaar. Helaas is dit hotel in de wintermaanden gesloten, echt jammer want het ziet er prachtig uit, hier gaan we in mei als we weer samen naar Spanje gaan zeker een keertje terug.

 

Die avond zaten we heerlijk knus op de bank, een detective te kijken met onze Engelse satelliet schotel, het voelt als thuis!