Het is best wel koud in huis als je er een tijdje niet geweest bent, het duurt ook even voordat het huis opgewarmd is en als je geen centrale verwarming hebt moet je het warm zien te krijgen met de openhaard, de paletkachel, kacheltjes op gas en het kacheltje op elektra. Die laatste vermijden we liever omdat ze stroom vreten. Ook komen we erachter dat we beter wat gordijnen kunnen kopen en die voor de doorgangen moeten gaan hangen die van de ene ruimte naar de andere ruimte gaan, om zo de warmte vast te houden.

We zijn echt leken op dit gebied, in Nederland is alles vanzelfsprekend, je drukt gewoon op de knop van de thermostaat en in alle kamers stroomt de warmte binnen.

Hier in Spanje zaten we wel een uur te pielen voordat we de openhaard aan kregen, wij zijn geen geboren fikkie stokers blijkt, het hout was ook nog een beetje vochtig en we hadden geen aanmaakhoutjes, maar we leren snel, het zal met een beetje ervaring wel beter gaan.

Het was inderdaad maar goed dat we vroeg boodschappen gingen doen want het begon alweer flink te regenen. We konden er nog wel goed door maar er bleef alweer een paar centimeter water op de weg liggen.

Het is geen weer voor buiten daarom ging ik binnen maar het stukje rood wat er nog op de keukenmuur zat, wit verven maar doordat de buitenmuur zo koud was droogde het maar slecht.

Lesley ging wat schilderijtjes ophangen en ik ging verder met de slaapkamers, ik wilde de wand decoreren met mooie letter stickers.

De kleine sticker ging redelijk goed, wel al lastiger dan ik verwacht had maar de grote sticker was een onwijze klus. Ik dacht ik plak ze er zo even op. Maar niks was minder waar, ik merkte dat de sticker niet goed bleef plakken op het plak velletje die je op de muur moet plakken, je moet heel kundig wrijven en het lukte al helemaal niet om dat velletje vervolgens weer op de muur los te wrijven, de muur was te koud en de sticker hechte daardoor niet goed. Toen ik het kacheltje erbij gezet had ging het iets beter, maar doordat die ene sticker zo groot is lukte het me toch niet hem helemaal recht op de muur te krijgen, ik had het nog wel zo goed uit gemeten met water pas en al, het is echt een hele kunst, al met al ben ik er 2 uur mee zoet geweest. Maar het resultaat is er, het ziet er prachtig uit, heel stijlvol al zeg ik het zelf.

Die avond aten we verse zalm, die speciaal voor ons was schoon geschubd en van graten ontdaan was (in de supermarkt Mercadona, waar ze een geweldige verse vis afdeling hebben). Ik had in tijden niet zo’n lekker stukje vis gegeten, wijntje erbij en genieten maar.