Nee ik vertrek niet voorgoed naar Spanje, maar slechts voor 5 nachten, oorspronkelijk hadden we voor 9 nachten geboekt maar helaas moet Lesley eerder terug komen voor zijn werk en hebben we onze ticket moeten wijzigen. We konden met Vueling niet een rechtstreekse terugvlucht boeken op de datum dat we wilden dus hebben we maar met Transavia een nieuw ticket geboekt en met Vueling de vlucht verzet naar begin juli.

Dit keer hadden we heen een late vlucht en onze vriend Rob stond ons al met onze auto op te wachten op de luchthaven in Malaga.

Jammer zei Rob, het is de laatste dagen zo mooi geweest en net nu jullie komen is de voorspelling weer regen, regen en nog eens regen. Als jullie morgen boodschappen gaan doen zal ik maar vroeg in de morgen gaan anders heb je kans dat je je huis weer niet kan bereiken. Nee hé dit is al de zoveelste keer dat we dit probleem hebben, nu wordt het niet leuk meer, in september hadden we er nog begrip voor, normaal valt er niet zoveel regen in die tijd van het jaar, maar ook in oktober was de toegang van ons huis een aantal dagen niet bereikbaar met de auto vanwege een flinke regenbui, de grond was nog nat van de vorige maand. Maar zelfs na een maand geen regen gehad te hebben was het weer raak met de volgende regen val in november, dit keer slechts een paar dagen en nu gaat het denken we weer gebeuren dat we ons huis niet normaal kunnen bereiken.

Aan de natuur kan je niks veranderen maar eigenlijk vind ik dat de gemeente nu wel wat moet doen aan die weg, hij ligt gewoon te laag, daardoor stroomt het water niet weg maar blijft het liggen, het is slechts een stuk van ongeveer 40 meter, maarja het is wel een groot probleem om er met je auto doorheen te rijden als er 40 centimeter water op blijft liggen. De gemeente kan wel mooie aanslagen sturen maar de openbare weg onderhouden en ons goed toegang geven voor dat hele dure pand (wat zij vinden) ho maar. We wachten het maar weer af.

Toen we na 45 minuten vanaf het vliegveld bij ons huis aan kwamen was het al donker en kregen we de voordeur niet open.

Vocht is niet goed voor hout, maar gelukkig hebben we twee voordeuren en de andere ging wel open. Ik liep gelijk naar de keuken en bewonderde de tegelvloer, echt prachtig, knap werk hoor van mijn mannetje. Snel de paletkachel aan en wat eten maken. We hadden nog genoeg in de vriezer. Heerlijk we zijn weer thuis in ons tweede huis.

Morgen dan maar vroeg eruit om boodschappen te doen.