Regelmatig gaan er mensen naar Spanje om te overwinteren, het weer is een stuk zachter daar dan hier in Nederland. Het zonnetje schijnt heerlijk alleen in de avond koelt het flink af, het weer is een beetje te vergelijken met het voorjaar in Nederland.

Wij hebben er echter voor gekozen om niet in de winter een langere periode te gaan, ook gaan we in de zomer niet een aantal weken achter elkaar, maar we gaan gewoon elke maand of om de 2 maanden een paar daagjes.

Zo houden we grip op de status van ons huis. Want als een oud huis wat in de campo staat en een tijdje leeg staat kan je geconfronteerd worden met algengroei, schimmel, onkruid wat ineens heel hoog staat, klamme lakens, muffe geurtjes, een zwembad wat ineens groen is of onder de blaadjes ligt, een wespennest, mierenhoopjes of druiven trosjes die door de vogels opgegeten zijn, etc, etc, etc.

Een huis is er om in geleefd te worden, daarom zou het zo fijn zijn als we uiteindelijk klaar zijn zodat we het huis ook kunnen gaan verhuren, maar ook omdat het huis veel te mooi is om leeg te staan.

Helaas duurt het nog even voordat het verhuurbaar is, dat komt ook natuurlijk omdat we elke keer maar een paar dagen gaan en natuurlijk ook vanwege de centjes, het kost altijd meer dan ingecalculeerd. Dus voorlopig stop ik alle kleding maar in dozen en dekken we het zwembad af en we houden de moed erin want ooit…. zal het goed komen.