Vandaag werd ik gebeld door onze advocaat, ik had hem een mail gestuurd met een aantal vragen.

Ik merk dat je echt niet zonder een goede advocaat kan en dat is niet alleen omdat we de taal niet machtig zijn maar ook omdat die Spanjaarden af en toe kunstjes flikken waar je niet goed van wordt.

Het is crisis in Spanje en ze hebben geld nodig, ze verzinnen van alles om de kas weer een beetje te spekken, laten we de huizen maar eens gaan aanpakken die onlangs aangekocht zijn zullen ze gedacht hebben, veel ervan zijn door rijke buitenlanders gekocht en daar valt geld te halen.

Toen ik vorige keer in Spanje was had ik 2 aangetekende brieven op gehaald, 1 daarvan was een bekeuring en de andere iets van de gemeente, omdat ik geen idee had heb ik deze doorgestuurd naar onze advocaat.

Nou ik weet wat het is hoor, het is een naheffing van de belastingen, ze vinden dat de woning namelijk veel meer waard is dan bij hun in de boeken staat, de woning is door de gemeente ruim x80 150.000 meer getaxeerd en dat is ook ruim een ton meer dan een onafhankelijk taxatiebureau hem afgelopen maart (toen we de hypotheek moesten rond krijgen) getaxeerd heeft.

Volgens onze advocaat hebben we daarom een goede reden tot bezwaar en ze gaan deze zsm indienen voor ons, dat moet namelijk ook nog eens binnen een maand na het ontvangen van de naheffing.

Hoop echt van harte dat we een punt hebben want het gaat echt om duizenden euro’s.

Ik heb het al eens eerder opgenoemd, je koopt echt niet zomaar een huis in het buitenland, er komt altijd wel weer iets onverwachts om de hoek kijken en je moet stalen zenuwen hebben.

Pff even afwachten dus.

Ondertussen zijn de mannen flink aan de klus geslagen, Lesley is bezig met de vloer in de keuken en mijn vader heeft het muurtje afgeschilderd waar Doménique verleden keer aan begonnen was.

Vandaag wilde Les verder gaan aan de keuken maar ze kregen bericht van het elektriciteits bedrijf dat er geen stroom was voor een paar uur, dus het plaksel kon niet gemengd worden en werden er andere klussen gedaan.

Gelukkig hoeven ze zich niet te vervelen er is namelijk genoeg te doen!

En gezellig en mooi dat het allemaal wordt!!