De Sint is weer in Nederland, spannende tijden voor de kleintjes van mijn broer, maar het geeft niet hoor als de Sint weer weg gaat, want wij gaan in de meivakantie toch naar Spanje toe zeiden ze blij, misschien komen we hem dan wel weer tegen.

Ben heel benieuwd wat ze daadwerkelijk gaan vinden van onze Spaanse huis, oma verteld de mooiste verhalen over het Spaanse huis van tante Ira en oom Lesley.

Voordat zij gaan zullen er nog de nodige bezoekjes gebracht gaan worden om het allemaal te verfraaien daar. Deze woensdag gaan mijn vader en Lesley, eind januari gaan Lesley en ik, in maart gaan Jairo, mijn vader en Lesley en vanaf 11 april zitten mijn ouders weer 6 weken in het huis en komen mijn broer en schoonzus en de 3 kleintjes ook voor een week. Eind mei zullen wij weer gaan en ook begin juli staat in de planning, zo zijn we constant aan het plannen en kijken naar de mogelijkheden, binnen hopen we dan klaar te zijn en daarna hebben we een grote kluif aan de tuin. Af en toe tolt mijn hoofd van alle fantasieën.

Ik wil dit, ik wil dat, maar het budget staat helaas niet alles toe. Ik moet leren niet alles te veel vooruit te plannen, eerst maar eens het koffertje inpakken voor woensdag en daarin wordt in ieder geval wat algenverdelger en een schimmelvreter meegenomen, maar ook een pot bruine verf die we net tekort kwamen. Ik neem best wel veel uit Nederland mee maar dat komt omdat ik de taal nog niet machtig ben en daarom is het vaak moeilijk zoeken naar de juiste spulletjes.

Mijn vader had ik al wat klusopdrachten gegeven en Lesley gaat door met het tegelen van de vloer. Sommige dingen gaan gewoon niet mee met de koffer dus ik denk dat we ook een keer weer met de auto moeten gaan en misschien gaan mijn schoonzus met haar man dan ook mee, zou erg leuk zijn, zij hebben een grote bus en die stouwen we dan helemaal vol.

Wat kan er in 1 jaar veel veranderen hé, het was eerst alleen dromen en dit is het jaar geweest van doen en wat zal volgend jaar ons brengen? Ik zeg gewoon genieten!

Maar waar ik volgend jaar ook zeker mijn aandacht op wil richten is de Spaanse taal, maar dan moeten we eerst even in een wat rustiger vaarwater zitten, zodat ik er helemaal voor kan gaan.