De warmte zat gelukkig weer wat in het huis en dat was maar goed ook want verven stond vandaag op het programma.

Doménique begon aan de muur in de slaapkamer, ik wilde graag 1 wandje een andere kleur hebben om zo een warme sfeer in de slaapkamer te creëren, de kleur Spanish Brown had ik uitgekozen bij het fantastische verf winkeltje “De mooiste muren” in Haarlem, hoe toepasselijk deze naam. Wat alleen een beetje jammer was dat we net niet genoeg verf hadden aan 1 liter, dus ik moet nog een potje bijkopen. Zelf heb ik me bezig gehouden met het bovenkamertje waar een rode betonnen vloer in ligt, die kleur is zo fout en vies en aangezien we geen geld meer hebben om daar iets duurs op te leggen, er moet namelijk ook eerst nog een laagje beton gestort worden om de vloer weer recht te krijgen, hebben we besloten om hem alleen maar te verfraaien met een andere kleur betonverf, grijs/beige, het staat een stuk beter kan ik je vertellen, de andere twee boven kamers gaan we daarom daar ook mee doen. Vloerkleedje tzt erop en voorlopig is dat prima.De trap die ook nog niet helemaal af was heb ik verder wit geverfd, deze ziet er nu prachtig uit, wat kan het opknapen met een verfje zeg.Na gedane arbeid vonden we dat we het wel verdiend hadden om te gaan flaneren op de boulevard aan de haven in Malaga stad, slechts 3 kwartier rijden van ons huis. Afgelopen maart had ik al ervaren hoe mooi deze haven opgeknapt is en nu met dit heerlijke weer was het prettig buiten wandelen tussen alle Spanjaarden die zich voor de zondag helemaal uitgedost hadden.Doom had een mooi jurkje en prachtige laarzen gekocht. We hebben een aantal restaurantjes bezocht en in elk een paar tapasjes gegeten.We begonnen bij bar bodega El Pimpi wat zich tegenover het Romeinse theater bevindt.Daarna zijn we bij de loungebar geweest van de zus van een collega van mij, Vino Mio deze bar bevindt zich tegenover het moderne theater Cervantes, ik vroeg nog naar de Nederlandse eigenaresse maar zij was in Nederland werd verteld, jammer.Vino Mio deed mee aan een vino y tapa wedstrijd die in Malaga is in nov/dec, je besteld dan een wijntje en je krijgt er een gratis tapa bij, deze moet je beoordelen op originaliteit, smaak en opmaak, van mij kregen ze natuurlijk een 10. We zaten om 22 uur nog buiten op het terras en binnen hoorde we en zagen we een Spaanse danseres, begeleid door een gitarist, de flamingo dansen.

Wat heerlijk is het toch hier in Spanje, echt genieten!Daarna gingen naar ons derde barretje aan het plein bij het geboortehuis van Picasso waar we tussen een aantal voetbal supporters zaten die de wedstrijd van Barcelona aan het kijken waren en er werd flink gejoeld bij elk doelpunt, 4 geloof ik. De tapas hier koste maar x801 per stuk en dat waren geen ieniemienie porties. Laat in de avond reden we weer terug naar Villanueva de Tapia.