Zaterdagochtend om 9 uur gingen we ontbijten, je moet altijd zorgen dat er wat lang houdbare producten in huis zijn zodat je niet gelijk boodschappen moet doen, we hadden een stokbroodje in de oven gedaan en een blik iberico paté open getrokken samen met een jus en een thee hadden wij een prima maaltijd.Vlak voordat we weg wilden gaan kwamen Rob en Ibolja op bezoek, ik had een zelfmaak speculaastaart meegenomen voor ze en een banketstaaf,dat hebben ze daar niet hé.

Vlak voor sluitingstijd, alle winkels sluiten om 14 uur op zaterdag, hebben we nog bij de bouwmarkt wat spulletjes gekocht tegen algen en vocht. Ook bij de chinees heb ik wat grote plasticdozen gekocht op wieltjes om mijn kleren tijdens de wintermaanden in te bewaren.

Dat er zoveel vocht in huis zit had ik van te voren nooit kunnen bedenken, maar het zijn dikke stenen muren die veel vocht vasthouden en als je niet goed ventileert en niet stookt blijft het in de muren hangen met het gevolg dat dingen klam worden en er ontstaan ook wat vochtplekken op de muur.

Ik heb wat vochtvreters neergezet en nu maar hopen dat door het stoken de komende dagen er wat vocht verdwijnt uit het huis.

De supermarkt is gelukkig wel open na tweeën dus met een wagen vol reden we weer naar huis. Daarna had ik de fotolijstjes met zelfgemaakte foto’s van Spaanse steden opgehangen, ja zelf gaatjes geboord en met een plugje erin aan de muur bevestigd, zelfs de spiegel die ik in mijn koffer had meegenomen was heel gebleven, dat was wel even een risco’tje, maar wie geen risico neemtx85

Heeft geen mooie spiegel in Spanje!!

Ook heb ik de bordjes, die ik gekocht had in Sevilla, opgehangen in de keuken, eigenlijk had ik een andere plek bedacht maar ik ben van gedachten veranderd en vind ze hier mooier hangen.Daarna hebben we wat afgeplakt, zodat we klaar zijn om morgen te verven.

We hadden zalig zelf gekookt met veel verse groenten en een heerlijk Spaans wijntje erbij, het blijft een genot om zo voor het haardje in je eigen Spaanse keuken te eten en dat kon Doménique beamen.