We moesten vroeg uit de veren want onze vlucht naar Spanje vertrok om 7.15. Spannend hoor wat zou mijn vriendin Doménique, die ik al bijna 30 jaar ken, vinden van ons huis, foto’s vertellen namelijk niet alles, je moet het grote geheel zien om een echte indruk te krijgen.

We vlogen op Sevilla dit keer omdat we daar naar toe een voordelig ticket konden kopen slechts x80100 retour namelijk, vrijdagochtend vroeg vertrekken en maandagavond laat weer thuis, zo konden we optimaal gebruik maken van ons weekend.

Ook dacht ik een goedkope autohuur te hebben(x8025) maar toen ik de auto ophaalde kwam ik zeer bedrogen uit, ik ben er nog ziek van, ik wist dat ik nog een volle tank benzine moest betalen maar de dame vroeg ook nog of ik er een optionele verzekering bij wilde hebben, dat leek me niet nodig, maar ze begon te vertellen dat we dan geen gratis wegenhulp kregen en dat we als er iets zou zijn we heel veel geld moesten betalen, het was maar 6 euro per dag extra, nou ja ok zei ik toen maar want we wonen immers bijna 2 uur af van het vliegveld en ik zou ook nog even de stad ingaan en met al die smalle Spaanse straatjes en kleine parkeergarages leek het me geen overbodige luxe, maar wat ze er echter niet bij vertelde was dat er nog belasting geheven werd en nog een andere vage toeslag en ik kreeg een nota voorgeschoteld van maar liefst x80175 euro, ik schrok me wild, maar hoe mondig ik ook normaal ben ik liet het toch gebeuren want ik voelde me voor het blok gezet, ik had toch een auto nodig. Later toen ik het ging narekenen voelde ik me echt geflest door Avantage autohuur een dochter van Hertz en ik ga wel een klacht indienen het is gewoon misleiding, ik betaalde namelijk x80120 voor een tank benzine en dat is echt absurd voor die 4 dagen.Ik kon het gelukkig wel loslaten op dat moment want ik wilde gewoon genieten van dit weekend, genieten van Sevilla, de laatste keer dat ik hier was was in 2009, de stad vond ik nog steeds even heerlijk , we hadden een goede parkeergarage gevonden vlakbij de stierenvechters arena en liepen in een paar minuten zo de stad in, we hebben er gestaan van 11.30 tot 15.30 voor maar x805,-.Het weer was werkelijk zalig, tussen de 20 en 23 graden,we hadden natuurlijk maar 4 uurtjes en konden daarom niet een hele stadstoer doen maar we hebben wat rondgelopen in de gezellige joodse wijk, rondom de kathedraal, in het park, langs de universiteit en de winkelstraat, de tijd vloog om. Het viel me op dat Sevilla hipper was geworden, veel leuke moderne restaurantjes waren erbij gekomen, het is echt een stad om heerlijk te eten op een terrasje.

We hebben wat souvenirs gekocht en ik heb ook nog wat tegeltjes ter decoratie voor ons huis gekocht, helemaal leuk.

Aan het einde van de middag reden we naar Villanueva de Tapia, trots wilde ik mijn huis laten zien, alleen ik schrok me helemaal rot, de toegangsweg was droog, dat wel ,maar vele muurtjes zaten onder de alg, deze hebben we van het voorjaar allemaal met liefde geverfd en nu waren ze allemaal groen, wat erg, we moeten weer van voor af aan beginnen.

Even niet aan denken en gewoon de grand tour doen door ons huis, Doménique vond het huis erg mooi en heel groot en ze kon zich helemaal voorstellen dat wij hier zielsgelukkig mee zijn, alleen die tuin, dat zou nog een hele klus worden zei ze, knap hoor dat jullie deze uitdaging aangegaan zijn.

Zelf loopt ze ook vaak met het idee rond om een huisje in het buitenland te kopen, maar dan Italië en van onze ervaringen wil ze graag leren want ze zag nu wel dat het een behoorlijke onderneming is.

Die avond hebben we aan de bar in het naast gelegen dorpje heerlijk wat tapas gegeten.