Wat een regen is er wederom gevallen in Zuid Spanje, Gota fria, ook wel koude douche genoemd, een zeer hevige regenval met storm en onweer, en ook nog een behoorlijke wind erbij, vaak onverwachts en van korte duur, de seizoenen die botsen met elkaar. Helaas hebben mijn ouders het twee keer meegemaakt in de afgelopen 7 weken dat ze in Spanje zijn geweest, niet leuk.

Er is 13x meer regen gevallen dan normaal zei een werkmannetje wat over de vloer was, het land maar ook de huizen kunnen zo’n hevige regenval eigenlijk helemaal niet aan, normaal vinden de regenvallen van dit formaat alleen aan de oostkust plaats maar nu was ook het zuiden van Spanje aan de beurt.

Mijn ouders durfden het niet aan om s’morgens vroeg op de dag van vertrek ons huis pas te verlaten, de toegangsweg was namelijk wederom helemaal onder geregend, er lag zeker 40cm water, daarom zijn ze een dag ervoor al heel voorzichtig met de chrysler van het pad afgereden en hebben bij Rob en Ibolja overnacht, Rob zou ze namelijk naar het vliegveld brengen.

Maar ze vertelde toen ik ze ophaalde van Schiphol: We hebben het wel enorm leuk gehad, we hebben echt genoten van het Spaanse leven. Gelukkig hebben ze ook een aantal weken mooi weer gehad en die regen was gewoon jammer maar daardoor konden ze wel genoeg klusjes in huis doen, ze waren tevreden over hun werk en wij al helemaal.

Hun kleinkinderen waren dolblij om hun oma en opa weer te zien en zo kan je heerlijk genieten van 2 werelden en verrijkt dat je leven.