Sinds ik weg ben uit Spanje is er al weer het nodige gebeurd en ik wordt keurig op de hoogte gehouden door mijn ouders middels updates uit Spanje.

Doordat het zonnepaneel van het dak gehaald is, zijn er een paar dakpannen beschadigd. Het zonnepaneel was stuk en zat zo onprofessioneel op het dak gemonteerd dat we het gevoel hadden dat deze bijna vanzelf naar beneden stortte. Bij navraag bleek dat deze pannen vrij ouderwets zijn en niet zomaar in de schappen meer liggen, ook hadden ze het erover dat ze misschien wel besteld konden worden maar dan met 100 tegelijk en dat is teveel, gelukkig hadden we als goede klant van de tegelhandel Los Iznajenos een streepje voor en deden ze hun uiterste best toch een kleiner partij voor ons te regelen.

Helaas ging het in Spanje weer regenen en op het dak kruipen zou te riskant zijn, het gevolg was dat we wat lekkage hadden boven dus de emmertjes werden weer neer gezet, maar sommige pannen moeten zo spoedig mogelijk vervangen worden.

Het was nat en vochtig in huis en plots sprong er een stop en deze bleef springen elke keer als je de schakelaar weer omhoog deed, gelukkig hebben we meerdere groepen en konden mijn ouders toch met een verlengsnoertje wat licht in de huiskamer toveren, alleen zat het mijn vader niet lekker dat hij de oorzaak niet kon vinden. Hij ging alle elektriciteitsknooppunten loshalen en het bleek dat deze heel knullig aangelegd waren, de draadjes zaten zomaar onbeveiligd in de muur, helaas heeft hij het probleem niet alleen kunnen oplossen en moest er een elektricien bijkomen. Keith (een Engelsman) bleek een toppertje en loste het probleem op, het bleek dat hij bekend was met ons huis, hij was degene die ooit de palletkachel gexefnstalleerd had, grappig hoor.

Inmiddels is de timmerman ook weer geweest en hij heeft een regendorpel aangelegd, de deuren opnieuw bij gesteld en handvatten op de buitenkant van de deur gemonteerd. Mijn vader is nu bezig met de verdere afwerking. Begin volgend jaar zal de timmerman weer wat nieuwe kozijnen plaatsen, stapje voor stapje komen er allemaal goede dubbele ramen in het huis en zal de vocht ook steeds minder worden als het goed is.

Bij de smid hebben we een overkapping besteld in de zelfde style als de rejas zodat de regen wegblijft bij de deur. Jemig wat regent het veel in oktober, geen idee of dat normaal is, het weiland schijnt alweer met 40 cm onder water te liggen en dat loopt weer allemaal op de toegangsweg, mijn ouders zitten daardoor alweer vast.

Gelukkig hadden ze genoeg eten, alleen ontstond er een ander een groot probleem, de wijnvoorraad was namelijk op, zo zie je maar je kan nooit genoeg wijn in huis hebben.

Vanwege de vocht in huis gingen er schimmelplekken op de muur ontstaan in de slaapkamer boven en mijn moeder heeft dat behandeld, verder is ze de muren van de oude boktorkamer helemaal gaan verven en mijn vader is tussen de balken gaan verven, best een klus zo boven je hoofd zei hij, helaas hadden ze geen foto gestuurd van hoe hij eruit zag want het bleek dat hij helemaal onder de latex zat.

Alle rejas zijn inmiddels ook met hammenrite opnieuw geverfd door mijn moeder en deze glimmen nu prachtig.

De tweede slaapkamer beneden is nu ook helemaal afgetegeld en ik ben onwijs blij met mijn ouders, ze werken zo hard.

Nu nog twee volle dagen in Spanje en dan komen ze weer naar huis en zitten de 7 weken erop voor ze, ben benieuwd hoe het ze bevallen is allemaal.