Eigenlijk zouden we vandaag weer richting Nederland vertrekken, maar het water was nog niet zodanig gezakt om de fiat er doorheen te laten trekken, onderweg zouden we in San Sebastian logeren, dat hotel had ik al maanden geleden geboekt, helaas kon het niet geannuleerd worden en ook niet verplaatst, het zat de komende dagen vol. Ik baalde zo enorm, gelukkig had ons beider werk begrip voor de situatie, maar vervelend is het wel.

De Engelse boys hadden een 4 weel drive van hun buren geleend en kwamen stoer door het water aanrijden. Oh gelukkig dat ging dus wel, ik moest mijn fiat verplaatsen en ondanks dat op onze grond geen water stond was de grond wel drassig en kwam mijn kleine karretje vast te zitten in de blubber, de chrysler ging aan het sleepoog en werd zo het water doorgetrokken, hoera we konden weer boodschappen doen.

Mijn vader ging gelijk naar Archidona om een flinke voorraad te halen en een aantal setjes rubber laarzen.

De Engelsen gingen door met het vervangen van de balken en de oude balken werden in stukjes gezaagd, zelfs in stukjes hoorde je de torren vrolijk verder knagen.

Toen mijn vader terug kwam met de boodschappen waren de Engelsen weer vertrokken, dus geen 4 weel drive om de boodschappen bij ons huis te krijgen, de chrysler werd 200 meter verder gezet op droge grond en de creatieve oplossing was om met een kruiwagen naar de auto toe te lopen en zo de boodschappen naar ons huis te brengen. We hebben vreselijk gelachen, door alle keien op de grond zag je de mannen naar evenwicht zoeken en kukelde elke keer bijna om.

De laarzen waren trouwens net niet hoog genoeg en liepen helemaal vol, getsie.

Eind van de middag was het water ietsiepietsie gezakt en de mannen gingen met de laarzen aan weer door het water naar de auto toe, Jairo zou om 7 uur landen.

Als een echte boer Harms kwam hij in zijn rubberlaarzen door het water aan gelopen net voordat het donker werd. Pak van mijn hart, mijn kind hoe groot dan ook was veilig aangekomen.

Mama en ik hadden een heerlijke maaltijd klaar staan en onze avonturen werden vrolijk verteld.