Na een gezellig ontbijtje, vertelde R&C ons dat ze de komende 2 dagen ons wilde helpen met klussen. Hoeft niet hoor ga maar leuke dingen doen zeiden wij, nee zeiden ze, we vinden het juist leuk om jullie te helpen.

Catrien pakte de kwast en ging aan de slag met de buitenboel en Rinus ging alle spiegels en lampjes ophangen die ik uit Nederland had meegenomen.

Ik zelf ging alle andere spulletjes een plekje geven en zo ontstond er een sfeervolle echte woonkamer. Ik was zo trots, wat ziet het er al leuk uit zeg. Nog een paar details die later wel komen en dan is het helemaal af.

Lesley ging boven aan de slag met tegels leggen en ik ging de huiskamer deur in de grondverf zetten.

Tussen de middag hebben we een menu del dia gegeten bij Mejias, er kwam daar nog een jonge knaap naar me toe en die vroeg me mee te lopen naar zijn auto en daar stonden allemaal bakken fruit in zijn achterbak, uiteindelijk heeft hij me kunnen overhalen om een bak cherimoya’s te kopen, ik had er nog nooit van gehoord maar het wordt ook wel de roomappel genoemd, ik werd nieuwsgierig naar deze vrucht, de buitenkant is een beetje leerachtig en groen maar binnenin de vrucht zit zacht mierzoet wit vruchtvlees, erg lekker, alleen had ik natuurlijk veel te veel gekocht, maarja die jongen was erg blij en kocht gelijk een grote kan cerveza voor zichzelf en zijn amigo’s.

Toen weer terug naar huis om verder te klussen en die avond laat hebben we bij Manolo aan de bar heerlijke tapas gegeten, we namen het er die eerste dag gewoon even van.