We wonen in de campo, gelukkig zijn we wel aangesloten op het elektriciteits net, we hebben zelfs een hele grote paal in onze tuin staan.

Maar toch wil dat niet zeggen dat we altijd erop kunnen vertrouwen dat we stroom hebben.

Afgelopen dagen bleken we dat dus niet te hebben, best lastig als je er verblijft op dat moment maar minstens zo vervelend als je gewoon in Nederland zit, vanuit hier is het wat moeilijker te regelen.

Wat kan er aan de hand zijn, hebben ze de elektra afgesloten omdat de rekening niet op tijd betaald is? Nee dat kan niet, het gaat immers allemaal automatisch, toch maar even checken bij de Spaanse bank of het wel gexefncasseerd is, ja hoor, dus dat is het probleem niet, dan maar even zoeken tussen onze papieren naar een telefoonnummer van de energieleverancier Endesa, maarja wat zeggen ze allemaal op dat Spaanse bandje, niet te verstaan voor ons, uiteindelijk maar even met onze advocaat gebeld.

Del Prado is echt top want ze beloofde de volgende dag te bellen voor ons.

Er was inderdaad een stroomstoring geweest, er werd een mannetje langs gestuurd en deze constateerde dat de meters gewoon weer lopen.

Gelukkig maar, maar wel is onze vriezer helemaal ontdooid en het zwembad water was al weer aardig vies geworden in die paar dagen zonder stroom, de pomp werkte immers niet. Onze vriend gaat vanmiddag weer langs het huis om te kijken of binnen alles het weer gewoon doet, wat een gedoe allemaal.

Maarja een claim indienen is een lange procedure, dus dat gaan we niet doen, maar het kost altijd weer geld want iedereen is toch voor je bezig.

Toch maar even uitzoeken of we de zonnepanelen weer aan de praat kunnen krijgen om er een noodstroomaggregaat op aan te sluiten zodat we als er iets uitvalt toch altijd stroom hebben.

En zo blijven we bezig.