Vanochtend had ik een meeting bij een woonwinkel hier vlakbij mijn huis, met een man die ik in Spanje ontmoet heb, een apart verhaal.

Het was in april en ik had s’ochtends om 9 uur zojuist mijn ouders afgezet bij de luchthaven, ik wilde nog wat kussens kopen voor mijn tuinstoelen, het winkel gedeelte van de Ikea was nog niet open maar het restaurant wel. Met mijn Ikea family card kon ik een heerlijke verse sumo de naranja kopen voor slechts x801, tevens voor dat zelfde bedrag een heerlijk pisoletje met tomatenpulp.

Toen ik bij de kassa stond hoorde ik Nederlands achter mij praten, heerlijk hé zo’n goedkoop Ikea ontbijtje grapte ik en de mannen beaamde dat.

Ik zat heerlijk te peuzelen toen 1 van de mannen naar mij toe kwam, hij vertelde dat ze niet zomaar bij de Ikea waren maar dat ze er voor zaken waren, hij gaf mij zijn kaartje, mocht je ooit een vrachtje van Nederland naar Spanje willen hebben dan zorg ik daar voor zei hij.

By de way mijn naam is Willem. Okee zei ik, wie weet maak ik daar nog wel eens gebruik van.

En zo geschiedde het vanochtend dat ik een date had met Willem op de meubelboulevard.

Samen met zijn broer kwam hij met een Spaanse auto met een aanhanger erachter aanrijden, banken hebben ze zeker niet in Spanje hé zei hij lachend. Televisies zeker ook niet zei hij erachteraan, want hij had ook nog een date met iemand die een tv wilde meegeven in zijn laadbakkie.

Ik schaamde me wel een beetje, natuurlijk hebben ze banken in Spanje maar ik vind deze zo mooi, en deze hebben ze echt niet in Spanje, nee hoor zei hij vrolijk maar goed ook want dit is mijn werk. Maar kom maar eens met me lunchen in Spanje zei de zeker 60 jarige flirt dan laat ik je alle mooie meubel winkels zien aan de kust.

Mijn bank stond helemaal in 2 delen ingepakt klaar, ach Wim ik heb eigenlijk ook nog een tuinbankje en deze zit in een platte doos, die mag ik toch wel boven op de bank leggen, zodat deze ook mee kan naar Spanje, zei ik met een zoet stemmetje. Nou eigenlijk reken ik daar meer voor zei hij, maar vooruit.

Kijk, toch is het soms erg handig dat je een vrouw bent, gewoon je charmes in de strijd gooien!

Willem doet dit werk al 13 jaar, hij tankt 5x onderweg, slaapt onderweg af en toe een uurtje in de auto of boven op zijn dak. Ik laat mijn waar echt niet alleen hoor zei hij met een plat Zuid Hollands accent, ik ga op vrijdag weg en ben zondag vroeg in de morgen bij jullie stekkie.

Wat is het toch fijn dat we een super goede vriend daar hebben wonen die voor ons de spulletjes in ontvangst wil nemen, want wij komen zelf pas eind september weer en ik verheug me nu al om op mijn mooie Nederlandse bank te zitten/liggen in mijn Spaanse casa.