We wilden een huis met een lap grond eromheen en we kregen een huis met een lap grond eromheen.

Maar liefst 20.000 m2 eigen grond hebben we. Op deze grond staan ongeveer 50 olijfbomen en minstens zoveel beschermde bomen oa de steen eik. Verder staan er diverse aangeplante bomen. Helaas groeit er tussen al het grote groen veel onkruid, we hebben besloten dat we uiteraard niet alles gecultiveerd kunnen houden, daarom laten we achter ons huis de natuur zijn gang gaan. Voor de olijfbomen willen we een lokaal mannetje inhuren die voor het onderhouden ervan de opbrengst zelf mag houden, maar voor de zijkant en voorkant van ons huis moeten we zelf gaan zorgen.

Een mega klus kan ik je wel vertellen, beetje bij beetje zullen we een stukje tuin moeten gaan aanpakken.

In het voorjaar is alles groen en in de zomer is alles dor, dat is het ideale moment om alles weg te halen, Rinus is daar druk mee bezig geweest (respect hoor in die bloed hitte), maar wat doe je dan met het tuinafval, die gooi je allemaal op een hoop.

Ook hebben we een mannetje met een karretje in onze tuin gehad en hij gooide ook alles op een hoop.

Jullie kunnen het gaan verbranden in oktober vertelde hij, alleen deze onkruidhoop wordt steeds groter en mijn angst daarmee ook, verbranden?? Doodeng, het schijnt normaal te zijn op het platteland dat boeren tussen oktober en mei hun tuinafval in de fik steken, maar voor een leek zoals ik, is het een hele happing, ik moet er niet aan denken, er kan van alles mis gaan. Zeker als ik alle verhalen over de enorme bosbrand lees die slechts een paar dagen geleden zo’n 80km bij ons huis vandaan laaide.

Wat verschrikkelijk wat daar gebeurd is, waarschijnlijk ontstaan door een kampvuurtje wat niet goed gedoofd is.

Natuurlijk is het nu hoogseizoen en alles is gortdroog, in het najaar zal het vast minder droog zijn, maar eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken en daar is vast nog niet het laatste woord over gesproken, over hoe we dit zullen gaan aanpakken.