Ontzettend veel mensen die ik spreek zijn ooit wel eens in hun leven naar Spanje geweest en vrijwel iedereen heeft de charme van het Spaanse leven daardoor wel eens ervaren en hebben bewondering voor de manier van leven van de Spanjaarden.

Dat heeft allemaal te maken met het ritme, het kost je een paar dagen om te acclimatiseren maar daarna zit je ook echt in de manana cultuur, je laat het gejaagde leven van thuis helemaal los.

Je geniet van de rust, de zon en het lekkere eten, niks moet alles mag.

Veel mensen kiezen voor de kust maar wij hebben gekozen voor de puurheid van het binnenland.

Aan de kust is het gezellig, je vindt er vele winkeltjes en restaurantjes maar ook is het er druk met toeristen die op het strand willen liggen en je vindt er veel hoogbouw.

Al ga je maar een half uurtje het binnenland in en je komt een heel ander Spanje tegen, weinig toeristen, minder winkeltjes maar wel een wonderschone natuur en toch eigenlijk ook best wel wat restaurantjes met heerlijke streekgerechten voor een prikkie.

Ik vind het heerlijk die rust en ik geniet van het uitzicht maar natuurlijk vind ik het ook leuk om zo nu en dan een dagje de drukte op te zoeken. Het is de afwisseling die het zo leuk maakt.

Ik was dan ook erg benieuwd hoe 2 jonge dames van nog net geen 20 hun vakantie zouden beleven in ons Spaanse huis.

We hebben genoten mam, zei onze dochter, we begonnen heerlijk een paar dagen aan het zwembad, kookte zelf of we hebben gebarbecued en gingen af en toe uit eten bij een lokaal barretje, we zijn naar de feria in Malaga geweest, hebben een dagje gewinkeld in het centrum van Malaga, zijn wezen stappen in Malaga, we hebben gezont en gezwommen op het strandje bij de meren van Iznajar, we zijn naar Marbella geweest, een dagje strand in Torremolinos. en we kregen bezoek van jullie vrienden Nic en Jerry, wat super gezellig was en we hebben zelfs nog een dagje geklust, de keukenkastjes geschuurd en achter de haard is het nu ook geverfd.De bijna 3 weken zijn omgevlogen voor de dames en ze hebben beslist geen spijt gehad om hun vakantie te vieren op het platteland van de provincie Malaga en dat vind ik nu echt leuk om te horen.

Ons huis is dus geschikt voor jong en oud!