Vanavond voor de tweede keer de film Under the Tuscan Sun gekeken, wat een fantastische film is dat, Italië is ook een prachtig land en je vind er ook ontzettende mooie gemoedelijke plekjes maar ik ben toch echt super blij met mijn plekje onder de Spaanse zon.

Warm is het in augustus wel, de temperatuur meter haalt makkelijk de 35 graden maar na bloed zweet en tranen hebben we een prachtig zwembad gekregen en als we zin hebben om ergens anders te zwemmen zijn we in 10 minuten bij het lekkere strandje van de meren van Iznajar, ook heerlijk rustig en gemoedelijk en als we de drukte willen rijden we in 45 min naar de kust.

Het is ook nooit saai, een huis hebben in Andalusië, er gebeurd altijd wel wat, wie weet schrijf ik er ook ooit nog eens een film scenario over.

We hebben nu 5 maanden geleden dit huis gekocht en er zijn al heel veel dingen de revue gepasseerd maar het avontuur op het Spaanse platteland blijft doorgaan.

Onze dochter zit nog steeds in Spanje en vandaag heeft ze weer een paar aannemers over de vloer gehad, we hadden natuurlijk onlangs een beestje ontdekt, in de balken op een slaapkamertje boven, deze nare beestjes knagen vrolijk verder en hier moet natuurlijk een oplossing voor komen, voordat de balken helemaal opgevreten zijn.

Bij 2 verdelgings- bedrijfjes hadden we een offerte laten maken, ik schrok me rot toen ik de offertes kreeg, x801000 excl voor een kamertje van 4×4, niet te geloven, en een echte wegblijf garantie kunnen ze niet eens geven.

Daarom hebben we vandaag maar een offerte laten maken om te kijken hoe duur het is om de balken te vervangen, ben reuze benieuwd.

De timmerman komt binnenkort de nieuwe houten deuren plaatsen maar we maken alweer plannen voor het volgende wat er moet gebeuren.

Soms komen er gewoon mannetjes ons land oprijden om te vragen of we hout willen kopen, of er zijn konijnen jagers die niet de moeite willen nemen om om te lopen maar gewoon via ons land de heuvel oplopen, of er komt weer eens iemand langs om ons iets aan te smeren waarvan we geen flauw idee hebben wat hij bedoelt s avonds om 9 uur. Hupakee als het aan mij ligt snel een hek erom met groot PRIVADO erop. Misschien is dat toch wel een beetje te Hollands maar ik voel me dan wel wat prettiger en veiliger.

Zo blijven we alsmaar bezig, hier in Nederland verdienen we onze centjes en in Spanje geven we het uit.(Zal het de economie daar helpen??)

Ik werk al 3 weken 5 dagen in de week en de dagen die ik extra werk neem ik eind september weer op en dan gaan we voor het eerst een weekje met de auto naar Spanje, we zijn ons ervan bewust dat het een behoorlijk eind is maar we gaan de reis vol vertrouwen tegemoet, het is maar liefst 2285 km. en ongeveer in het midden hebben we een overnachting. De hoteltjes zijn al geboekt.

Van het weekend zullen we de avonturen van de jonge dames wel horen, of ze zeggen saai daar op het platteland of ze zeggen geweldig die rust, wat zal het wezen?