Een poosje geleden gingen we nadenken over een naam voor ons Spaanse huis, geen makkelijke opgaaf vond ik.

In de omgeving van ons huis heet bijna alles Casa, Cortijo, of Finca, ik wilde natuurlijk weer eens wat anders, ik heb ooit eens een boek gelezen over een Zuid Amerikaans landgoed en dat was een Hacienda en ik vond dat zo’n mooi woord dat ik ons landhuis op ons groot grondbezit eigenlijk ook wel zo wilde noemen.

Het woord heeft iets romantisch, ik zie een oude boerderij voor me, waar vroeger vee gehouden werd en waar veel landbouwgrond omheen lag, waar het vee dan weer op graasde.

Op de grond bij ons huis(20.000m2) zie je de ruxefnes nog liggen van de oude gebouwtjes daarin vind je nog de oude drinkbakken van vee en op het land om ons heen staan/lopen allemaal paarden, koeien en schapen.

Dus ondanks dat Hacienda misschien in Zuid Spanje geen gebruikelijk woord is vind ik ons landgoed eigenlijk een echte waardige Hacienda.

Ik ben al jaren op zoek naar Spaansgeluk, ik heb mijn Spaanse geluk gevonden met dit huis, vandaar ik ons huis La Suerte wil noemen wat Het Geluk betekend, nou is dat niet mooi.

Ook een leuke bijkomstigheid is dat onze achternaam per abuis vaak verkeerd geschreven wordt, Seur word dan Suer. Dus hoe toepasselijk is deze naam dan.

HACIENDA LA SUERTE

Ik heb nu ook een facebook pagina aangemaakt, je kunt geen vrienden worden met deze pagina maar je kunt wel op de vind ik leuk knop drukken, zodat je toch een beetje vriend wordt van ons huis.

https://www.facebook.com/pages/Hacienda-La-Suerte/169767409777812

Wel kun je vrienden worden met Spaans Geluk die is de beheerderspagina van Hacienda La Suerte.

https://www.facebook.com/hacienda.lasuerte