Ons huis staat in de boeken sinds 1945 maar waarschijnlijk is het al veel ouder.

De oude boerenwoning is gelegen in het gebergte del Pedroso onderaan de voet van een grote berg, de buren zijn niet te zien. Onze casa ligt 1.5 km van een dorpje af, het klimaat in het binnenland is zeker 4 graden verschil met de kust, we hebben gas van gasflessen, we hebben een grote elektrischetijdspaal in onze tuin staan waar we de elektra van krijgen, de draden zitten gewoon op ons huis aan de buitenkant vastgemaakt, we zijn wel aangesloten op de waterleiding van het dorpje maar de hoofdkraan ligt 50 meter van ons huis vandaan en de waterslangen liggen gewoon boven de grond, als de gemeente schaarsheid constateert wordt de hoofdkraan zo voor een paar uur dichtgegooid, we zijn niet aangesloten op de riolering maar hebben een septictank onderaan in onze tuin, daarom wordt aangeraden je toiletpapier in een apart afvalbakje te gooien, als je wilt bellen merk je dat de telefoon en internet niet altijd een goed ontvangst hebben en moet je een paar meter bij het huis vandaan gaan lopen. De post wordt niet aan huis bezorgd maar in een posthuisje 1.5 km van ons huis. In onze tuin geen strak recht gazonnetje, maar je hebt te maken met vele verschillende hoogtes en heel veel rotsen en keien in de tuin.

WAT BEZIELT ONS IN GODSNAAM OM DIT HUIS TE KOPEN.

Het is niet voor iedereen weggelegd denk ik. Je moet alle Nederlandse luxe ideeën los laten, niks geen gladgestreken muurtjes hier, de woning is gebouwd volgens de oude tradities van Andalusië, muren van dikke grote rotsblokken, dicht gesmeerd met klei en zand en daarna wit gekalkt, het voordeel van die dikke muren is dat het beneden wel lekker koel is in de zomer.

Het dak wordt bijeen gehouden door houtenbalken, met het nadeel dat er houtrot kan ontstaan of dat de balken opgevreten worden door insecten, maar oh wat zien die oude dakpannetjes er leuk uit, die werden ambachtelijk gemaakt over de dij van de boerin, vandaar die mooie ronding.

De houten raampartijen met luiken aan de binnenkant om de warmte buiten te laten of in de winter juist binnen te laten, hebben een ongelooflijke charme.

De geluiden van het platteland zijn geweldig, de geitjes, de koeien, de schaapjes, de paarden en het mooie gefluit van de vele vogeltjes.

De geuren van de wilde kruiden en van de vele olijfbomen komen zo ongevraagd je neus in vliegen.

De lucht tovert elke dag de mooiste kleuren tevoorschijn, de zon kan je elke dag prachtig onder zien gaan, de hagelwitte besneeuwde bergtoppen zijn in de verte ook goed te zien in het najaar en de winter.

De mensen hier zijn nog echt vriendelijk, het is geen boter bij de vis als je iets wilt kopen, je mag rustig een weekje later iets betalen in de dorpswinkeltjes en als je per ongeluk tegen iemand aan loopt zeggen ze sorry ipv kan je niet uitkijken.

Als ze teveel groente hebben staan op hun land komen ze je wat eten brengen, zoals eergisteren nog, de buurman kwam zomaar 5 komkommers afgeven bij Lesley en Rinus.

Nee wij hebben beslist geen spijt dat we deze stap gezet hebben, maar een groot avontuur dat is het wel!