Terwijl ik vandaag met mijn ouders over de jaarmarkt in Santpoort slenterde gebeurde er in Spanje iets heel anders, daar zijn ze namelijk begonnen met het leggen van de plavuizen.

Gelukkig hoefden ze de oude plavuizen er niet eerst uit te halen, zoals we dat 10 jaar geleden in ons oude huis in Velserbroek wel moesten doen, maar met een flexibele lijm konden deze gewoon over de oude tegels heen gelegd worden.

Ondanks deze meevaller was het nog wel een behoorlijke klus, zeker als dit geen dagelijks werk is. Lesley had zo’n pijn in zijn knieën dat hij op een gegeven moment maar naar de winkel gereden is om een iets beschermends te halen.

Ook hebben ze de houtkachel opnieuw gespoten zodat deze weer als nieuw lijkt.

Verder is het hele huis nu aan de buitenkant afgestoken, er wordt druk gestuct om het vervolgens weer in de verf te kunnen zetten.

Wat ben ik trots op de mannen, petje af hoor.

De kozijnen zijn prachtig met de luikjes erin zo te zien. Als ik weer naar Spanje ga, ga ik direct beginnen met de keuken te verven, die gekke rode kleur wil ik helemaal weg hebben. Maar dat is iets voor later.

Ik heb vandaag wel iets voor ons Spaanse huis gedaan, ik heb namelijk een prachtige robuuste bank van wel 3 meter breed gekocht en ik ben druk bezig met een mannetje te regelen om deze bank naar Spanje te laten transporteren, ook gaan we zelf dit jaar met de auto nog een keer naar Spanje, helemaal volgeladen met allemaal snuisterijen.

Maar ik moet niet op de zaken vooruit lopen want eerst hebben de mannen nog een paar dagen daar, maar ik zal blij zijn als ik mijn eigen mannetje weer in de armen kan sluiten op woensdag want ik mis hem wel hoor.