Heel raar mijn lijf reageerde heel fel op het wespengif, mijn arm leek inmiddels wel een ballon, dus daarom togen wij naar de apotheek in ons dorpje al s’ochtends vroeg. Ik kreeg een antibiotica zalf (met nog iets erin tegen allergie) die wonderbaarlijk goed hielp, voor medicijnen moet je in Spanje zijn, je krijgt hier zo van alles voorgeschreven zonder recept.

Aan de overkant van de apotheek zit het gemeentehuis(ayuntamiento) we liepen naar binnen en vertelden met handen en voeten wat het probleem was met onze houten balken, je kan googlen wat je wilt maar het Spaanse woord voor boktor konden we niet vinden. Gelukkig leek hij ons te snappen en toen we vertelde waar we woonde zei hij gelijk: Aah los Holandeses en lachte toen helemaal vriendelijk naar ons, schijnbaar zijn we berucht en beroemd in ons dorp. We kregen een telefoonnummer en e-mail adres van een bedrijfje wat ons misschien zou kunnen helpen met ons probleem, nou ik ben heel benieuwd.

Daarna reden we door naar de tegelboer(in) waar een Spaans vrouwtje die een klein beetje Engels sprak ons de tegels tegen de normale prijs wilde verkopen. No No zeiden wij descuento porfavor (korting aub) Na even wat tegen strubbelen kregen we maar liefst x80200 van de rekening af, toch lekker. Over een week ongeveer zijn ze er, we hopen het van harte.

Die middag hebben we de muur in de huiskamer helemaal afgeschuurd en afgenomen zodat deze verf klaar is. Eerst gaan we alles met witte verf verven en dan één wand met een beige kleurtje, maar dat gaan Lesley en Rinus allemaal doen.

Ik moet Spanje nu voor een paar maanden even missen, maar Lesley zit er nog tot begin augustus en ik krijg bijna dagelijks verslag heeft hij beloofd.

Helaas zat mijn mini werkvakantie er al weer op en om 22.00 vertrok mijn vlucht weer naar Nederland. Welke beroemdheid zal er dit keer in het vliegtuig zitten, Jeroen van der Boom, Hans Kazan en Ron Brandsteder hadden we al gehad. Nee dit keer niemand maar ik zat wel naast een super aardig stel, hij was een Spanjaard en zij Nederlands, ze woonden in Nederland maar hadden ook een tweede huis in Spanje, we zaten zo lekker te kletsen dat onze vlucht voorbij was voordat we het wisten. Jammer genoeg duurde het lang voordat ik mijn bagage had en om half 3 lag ik pas op mijn kussen.