Ik was natuurlijk pas laat thuis uit Spanje afgelopen maandag en omdat ik die dinsdag ook s’avonds moest werken mocht ik later beginnen. Kon ik mooi even langs de huisarts om te praten over mijn wespenervaring. Omdat de dokter of ziekenhuis niet op loopafstand liggen van ons Spaanse huis en er wel veel wespenvriendjes zitten besloot de huisarts mij pilletjes voor te schrijven die ik volgende keer als ik gestoken wordt direct moet innemen, wel zo’n veilig idee.

Nadat ik weg was was Lesley dinsdag alleen, er is altijd wel wat te klussen maar hij is ook nog naar Marcel de makelaar geweest, onze grote steun en toeverlaat. Marcel helpt ons met zoveel dingen, echt een gouden vent. Waarschijnlijk weet hij ook een mannetje die voor ons de olijven wil onderhouden (we hebben 50 bomen) in ruil voor de opbrengst, wij blij omdat hij dan ook het onkruid rond de bomen weg houdt, ik hoop dat het lukt om dat mannetje te charteren, dat zou heel fijn zijn.

De timmerman komt volgende week de kozijnen en de deuren plaatsen ook heel spannend. Het bestrijdingsbedrijfje van de boktorren is langs geweest en heeft geconstateerd dat het inderdaad die rot tor is en geeft ons deze week nog een prijsopgave.

Woensdag heeft Lesley Rinus van het vliegveld gehaald, zo fijn zo’n goede vriend die gewoon zegt, natuurlijk kom ik jullie helpen en gelijk een ticket boekt uit zichzelf, zeggen en ook gewoon doen, super gewoon, zo’n vriend moet je zuinig op zijn.

De laatste berichten uit Spanje zijn dat de mannen de grote buiten zijmuur af hebben zitten steken, een behoorlijke klus, dit omdat de muur zo hoog is, verder hebben ze de antennes van het dak gehaald en ze zijn begonnen met het schilderen van de huiskamer.

Ik ben wel heel nieuwsgierig hoor, het is wat voor een controle freak als ik om het los te laten en over te moeten laten aan een ander. Maar ik vertrouw er helemaal op dat het goed komt met die top kerels.

Maandag komen de plavuizen al, fantastisch snel, oh wat zal het huis opknappen als deze gelegd worden.