We hadden heel wijs een lijstje gemaakt van dingetjes die we nog moeten doen, er is namelijk zoveel te doen en je wilt een beetje structuur erin houden. Ook op het lijstje stond plavuizen bestellen, enige tijd geleden hadden we al mooie gezien en we besloten dat deze het maar moesten worden. We reden naar Iznajar maar omdat het zaterdag was werden we gewoon weer weg gestuurd, die dag was namelijk alleen om te kijken, doordeweeks werkte er een vrouwtje om te bestellen en te onderhandelen zei de zaterdagchef. Onderhandelen? Goed om te weten dus dat dat kan, maandag maar weer terug komen.

Aan de overkant van de tegelhandel zit een olijffabriek en daar kan je een soort super onkruidverdelger kopen had ik me laten vertellen, de boeren spuiten dat tussen hun olijfboomgaarden om het onkruid weg te houden, dat wilde wij natuurlijk ook hebben. Alleen spuiten als de planten groen worden vertelde het mannetje nadrukkelijk niet als ze geel zijn want dan helpt het niet.

Toen we thuis kwamen ging ik een wasje draaien en alvast een bed opmaken, want over een paar dagen komt Rinus en over 2 weken Cheyenne en Eden en half augustus komen Nic en Jerry slapen dus de kamers wilde ik ook even checken.

Maar tot mijn grote schrik hoorde ik een raar geluid in één van de kamers, nee het is toch niet waar, ik hoorde een zacht gesmikkel en hard knagen, dit keer zat er echt de boktor in de balken maar nu niet in de huiskamer beneden zoals er eerst gedacht werd maar in een slaapkamertje boven, juist in de kamer waar nota bene zowel mij ouders, als Paulette als onze zoon in geslapen had, geen van alle had iets gehoord, maar het geluid was nu overduidelijk te horen, dit was helemaal mis. Op internet lazen we dat de boktor actief is in de de heetste maanden van het jaar en we zochten naar meer info hoe we deze beesten uit kunnen roeien. Ga naar het gemeentehuis las ik op een forum en vraag om hulp, je bent vast niet de enige, goed idee dit gaan we maandag maar gelijk doen.

Wat niet op ons lijstje stond was een stukje sloopwerk, dit bedachten we ter plekke, boven de zijdeur zat een overkapping en het hout was niet echt goed meer, bovendien vertrouwden we het dakmateriaal ervan niet, weg er mee dus. Maar omdat we niet precies wisten wat het voor een materiaal was heeft Lesley zich volledig ingepakt om het inademen en aanraken van verkeerde stoffen te voorkomen, Bob de Bouwer ging slopen!

De boktor was niet de enige pech van die dag want toen ik aan het dweilen was werd ik gestoken aan de onderkant van mijn bovenarm. Auw rot wesp dacht ik, ik heb toch een waspinator hangen wat zoek je hier dan.

Het prikje deed verdomd zeer en in de loop van die dag werd de bult steeds roder, maar er moest nog van alles gedaan worden dus ik ging stug verder, we doken later in de avond samen de keuken in om de lunch voor te bereiden voor morgen, we verwachten hoog bezoek namelijk.