We hadden het wekkertje vroeg gezet want er is genoeg werk te doen. We begonnen samen met het schoonmaken van het zwembad, het is een dagelijkse klus om de insectjes die boven op het water drijven er vanaf te halen met een schepnetje, vooral als je de avond ervoor het zwembadlicht aangedaan hebt dan zit het namelijk vol met motjes, daar ben je zeker wel 45 minuten mee bezig, elke 3 dagen vervang je de chloortabletten en ga je de bodem stofzuigen en daar ben je dan ook ongeveer die zelfde tijd zoet mee. Dan hebben we het niet eens over de tegels rond het zwembad deze moeten aangeveegd en gedweild worden, het is echt veel werk hoor een zwembad.

Je wilt het geloven of niet maar ik had de blaren tussen mijn vingers staan toen ik klaar was met het zwembad en het aanvegen van het terras, kantoorvrouwtje hé niks gewent!

Tegen de wespen had ik een waspinator opgehangen in de druivenrank, een soort grijze zak die volgens de beschrijving de wespen op afstand houdt omdat ze denken dat er een andere koningin een wespennest heeft, Lesley lachte me uit, maar je weet nooit of het helpt.

Verder hebben we ons de rest van de dag gestort op het verven van het huis, Lesley aan de voorkant en ik aan de zijkant.

We merkten dat er al weer wat vlekjes op ons reeds geverfde muurtjes zaten, het was maar 3 weken geleden dat we hier waren maar de zwaluwtjes en de hop vogeltjes die hier rond vliegen hadden kleine poepjes achter gelaten. Het onderhoud aan het huis moet je gewoon bij blijven houden, dus wij stipten deze plekjes weer gewoon wit met onze kwast.

Wij hebben deze dag non stop doorgewerkt en onze doelen voor deze dag waren bereikt er kon weer wat afgestreept worden op het lijstje, de muren waren weer zo goed als wit.

Toen ik wilde douchen merkte ik verdorie dat ik geen water had, Lesley, gilde ik, zit jij aan de kraan ofzo, maar dat bleek niet het geval de gemeente had gewoon de hoofdleiding dicht gezet voor een paar uur vanwege de waterschaarste. Gelukkig hadden we een uurtje later weer volop water, dit soort dingen gebeuren hier gewoon, we zullen er maar aan moeten wennen.