Het wespen mannetje Mark bleek uit Nieuw Zeeland te komen, hij had 30 jaar in Engeland gewoond en nu sinds 8 jaar woonde hij in Iznajar. Zijn Spaanse leven bestaat uit bouwklusjes doen voor anderen en vooral veel wespen doden. Wat een heerlijk leven.

Met gif en een spuit is hij 2 uur lang in alle gaatjes, tussen de druivenranken en tussen de dakpannen aan het spuiten geweest. Het was moeilijk om te bepalen waar de wespen nu precies vandaan kwamen, een echt nest zagen we niet zitten rond het huis, wel achter bij de garages zaten er 3. Jairo was inmiddels 6x gestoken en dat terwijl hij daarvoor nooit eerder van zijn leven gestoken was. Cheyenne was 3x gestoken en Les en ik 1x. Op internet zagen we hoe je zelf een wespen val kon maken, gewoon de bovenkant van een plasticfles afknippen en deze omgekeerd weer terug zetten en de fles vullen met iets zoets. Maar onze wespen stonken er niet in hoor, die vonden ons zwembadwater veel lekkerder. Na x8080 euro armer voor de verdelger hopen we er nu grotendeels vanaf te zijn.

We kunnen hem altijd bellen als het nog niet helemaal opgelost is, na nog even gekletst te hebben met hem bleken wij zijn vrouw en dochter al eerder ontmoet te hebben, vorig jaar zijn we namelijk bij hun huis wezen kijken wat ook te koop stond, toevallig hoor. Hij had ook nog een tip voor ons, hij kende wel een mobiele automonteur en gaf ons zijn nummer, een Engelsman. Helaas gaf deze toe dat hij ook geen raad wist met een automaat dus er zat niks anders op dan onze auto met de sleepwagen naar Malaga te laten brengen.

Maar stom stom, we hadden vergeten dat de siësta heilig is in Spanje en toen de Spanjaard de auto had ingeladen ging hij eerst even naar huis en zette Lesley af bij een restaurantje dichtbij zijn huis om hem na 1.5 uur weer op te halen om naar Malaga te rijden.

Daar aangekomen wist de garage het ook niet direct, noteerde zijn telefoonnummer en gaven hem een nummer van een autoverhuurbedrijfje uit de buurt, Les huurde het kleinste autootje en reed eerst langs de Bauhaus voor verf en toen weer naar huis waar hij om 7 uur pas weer aan kwam.

De rest van het gezin had verder geklust maar eindelijk ook gezwommen, want met deze temperaturen is een koel zwembad toch wel een must.

Die avond reden we langs blauwe meren van Iznajar om de kinderen het strandje te laten zien en daarna reden we naar Fuente del Conde om heerlijk buiten op het terras een tinto de verano te drinken en een hapje te eten.