We hebben 3 aannemers over de vloer gehad, ieder vertelde wat anders, ieder had een andere prijs maar de beslissing hebben we genomen op basis van de taal. Twee van de drie spraken helemaal geen woord Engels, dus dan heb je altijd een vertaler nodig maar de aannemer die we gekozen hebben spreekt vrij goed Engels, hij stuurde ook foto’s van huizen die hij al gedaan had, was daardoor misschien iets commerciëler maar zeker niet duurder, ik hoop dat hij onze verwachtingen waar maakt want vandaag is hij al begonnen.

Hij begint met de balken die niet goed meer zijn te vervangen, vervolgens krabt hij ze allemaal af en behandeld ze tegen insecten en geeft ze weer de oorspronkelijke kleur terug.

Daarna gaat het verder met het verstevigen van de bovenverdiepingsvloer, die nu schots en scheef is en foeilelijk geverfd is met rode betonverf, hij legt daar een stalen betonnen bewapening neer en zet dat vast in de muur en stort er ongeveer 3 cm beton op. Ook maakt hij de elektra boven weer toonbaar en zorgt dat de bolling van de muur (onder het raam door de vocht) weer netjes hersteld wordt.

Maar dan zijn we er nog niet, hij haalt de oude rejas beneden uit muur en plaatst nieuwe. Het zijn nu allemaal verschillende rejas en ik wil 4 dezelfde hebben, de smid zegt ze in enkele dagen klaar te hebben.

Ook zet hij een container neer voor het bouwafval waar wij al onze troep in kunnen gooien.

De aannemer denkt in een weekje klaar te zijn, nou spannend hoor.

Over 3 weken gaan we weer naar Spanje en zullen het met eigen ogen kunnen bekijken.

Weet je wat zo leuk is, wij zelf zijn niet de enige die enthousiast zijn want als Lesley in juli voor een paar weken in het huis gaat om te klussen komt Rinus, een goede vriend van ons, ook 3 weken met hem mee klussen, hoe gaaf is dat. De tickets zijn al geboekt, hij bood het heel spontaan aan en ging ook gelijk in actie over.

Ook mijn vriendin Gebranda en haar dochter Maurien willen graag komen in de oktober vakantie, zij hebben ook al de tickets geboekt, echt ontzettend leuk vind ik dat. Niks moet alles mag en natuurlijk gaan we het naast het klussen ook erg gezellig maken. Mijn ouders zijn op dat moment ook in Spanje maar het huis is groot genoeg, hoe meer zielen hoe meer vreugd.