Ons huis is eigenlijk perfect gelegen, in de morgen heb je bij het huis een heerlijk ochtend zonnetje en later op de dag, zelfs tot laat in de avond staat de zon bij het zwembad en in huis is het lekker koel.Paulette ging door met schilderen terwijl ik naar Archidona reed omdat ik een afspraak had met Marcel, de makelaar. We begroeten elkaar hartelijk en gingen samen direct op pad naar de timmerman. De timmerman was al eens langs geweest en had onze ramen bekeken en had een mooie offerte gemaakt alleen snapte ik er de helft niet van, dus Marcel ging met me mee voor de vertaling en de uitleg. De timmerman liet nog wat zien en beloofde een aantal kleuren te mengen op een paneeltje en die vanavond bij mij thuis te laten zien, kon hij gelijk nog een keer alles voor de zekerheid opmeten.

Ook gingen we naar de smid voor de rejas, ook van hem hadden we een offerte gehad om voor 4 ramen mooie rejas te maken. We bespraken nog even de details en ook hij zou vanavond nog langs komen om alles na te meten voordat hij aan de slag zou gaan.

Ook had Marcel nog even telefonisch contact met een andere aannemer, die eerste aannemer had uiteindelijk wel een offerte gemaakt maar voor de rest was het stil en volgens zijn zakenpartner was deze nieuwe aannemer heel kundig en niet duur en een groot voordeel hij sprak ook redelijk goed Engels. Deze zou ook die zelfde avond langs komen. Ik bedankte Marcel weer voor zijn goede zorgen en ging snel weer naar huis om het randje langs het zwembad te verven en toen dat klaar was was het tijd voor de lunch.

We reden door de olijfboomgaarden naar het dorpje Fuente del Conte naar het restaurant van Antonio, waar we heerlijk op het terras buiten konden lunchen. Toen we de rekening vroegen kregen we nog een likeurtje en een klein ijsje van het huis en Antonio vroeg ons in het gastenboek te schrijven.

Na de lunch glipte we nog even bij Ibolja langs, ik wilde Paulette eens een echt klaar mooi Spaans huis laten zien en ze was verrukt, ook vond ze het leuk om Ibolja te ontmoeten, daar had ze al zoveel over gehoord. Rob vertelde dat hij ook aan zijn aannemer had gevraagd om langs te komen voor een prijsopgave en hij zou samen met hem die avond bij ons langs komen.

Paulette ging toen we thuis kwamen weer aan de spijltjes verder en ik begon aan de zwembadmuurtjes.Maar niet voor lang want om 5 uur stond het eerste mannetje op de stoep, de aannemer uit Rute van Marcel, Paulette stond nog lekker in haar bikini te schilderen en trok maar snel een jurkje aan want dat zijn die Spaanse platteland mannetjes echt niet gewent, deze aannemer ging weer weg om even later weer terug te komen met zijn vakman en samen bekeken ze de boel grondig, volgens hun was er helemaal geen sprake van een boktor en hoefde de balken echt niet allemaal vervangen te worden, de rest van de balken zagen er nog prima uit op 3 na dan, wel moet de vloer boven verstevigd worden, we bespraken de boel en zondag zou hij terug komen voor een offerte.

Toen kwam om 6 uur de smid om alles nog eens goed te bekijken en op te meten en om 8 uur kwamen Rob en zijn aannemer uit Iznajar, ook deze aannemer zei dat het geen insect was maar gewoon ouderdom van de balken, hij zei dat we ze wel allemaal konden vervangen vanwege die ouderdom maar dat dat niet direct noodzakelijk was, wel moest de bovenvloer gedaan worden, zo heeft ieder mannetje dus zijn eigen visie, moeilijk hoor om daar een keuze uit te maken, wie heeft er nu gelijk, eerst maar eens de offertes afwachten Even daarna kwam ook de timmerman aanwaaien en kon ik een kleur uitkiezen voor de deuren en de kozijnen die hij gaat maken, en dat is geen blauw meer kan ik je vertellen! Wat een drukte van al die mannetjes.

Ik ging nog een stukje verder verven en Paulette dook als eerste in mijn Spaanse zwembad.

Om half elf gingen we nog even een kleine maaltijd eten bij hotel Paloma, 1.5 km bij mij vandaan. Echt een klasse restaurant en moe en voldaan doken we laat in de derde nacht ons bedje weer in.