Het is ongelovelijk maar waar het was wederom aan het regenen vandaag. Tussen de buien door ging mijn vader verder met de gevel en mijn moeder begon aan het afkrabben van de witte balken aan het plafond. Ik had zitten twijfelen of we dat wel moesten gaan doen, maarja het is nu of nooit, je gaat namelijk niet meer de balken in oude staat terug brengen als je de hele kamer al ingericht hebt, maar ik ben me wel bewust van de omvang van deze klus, je werkt namelijk boven je hoofd en dat is best zwaar.

Ondertussen ging ik door met het zwembad want ik moest en ik zou het af krijgen, zeiknat en rillend van de kou was ik toch heel blij vandaag want het zwembad was zo goed als kalkvrij, hieper de piep hoera!

Om het te vieren gingen we lekker bij hotel Paloma uiteten, wat 1.5 km van mijn huis af ligt, een geweldig goede keuken hebben ze daar, mijn moeder had daar de lekkerste mosseltjes ooit gegeten.

De volgende dag was het zelfs aan het hagelen, wat was dit nou, een paar dagen regen is niet erg maar nu werd het wel vervelend, regen is er in Nederland genoeg en we willen de kleine muurtjes gaan verven buiten, maar helaas dat zat er niet in, dan maar verder met het afkrabben en mijn vader heeft de bar gesloopt die midden in de kamer stond.

Opeens schrok ik me rot, ik zette het afkrabbertje in de balk en de balk brokkelde helemaal af, wat erg, hoe kan dat, is het vocht die dit veroorzaakt? Bij nadere inspectie zag ik dat 3 balken echt heel slecht waren, dit is niet best het zijn namelijk wel draag balken, hier moet iemand naar komen kijken.

Marcel de makelaar kwam samen met een plaatselijke aannemer en deze vertelde ons dat het geen vocht was maar veel erger het is de boktor, dat is een tor die langzaam je balkjes helemaal opvreet. Wij hadden het huis bouwkundig laten inspecteren hoe kunnen ze dit over het hoofd gezien hebben, dacht ik boos. Volgens de aannemer zijn het zeker 8 balken die vervangen moeten worden maar misschien zit die rot tor ook wel in meer balken. Dit gaat wat kosten, balen hoor.

Om mij een beetje op te vrolijken namen mijn ouders mij mee uiteten in Salinas bij restaurant Estacion, waar ik me te buiten ging aan een groot bord vol vlees en een heerlijke rode wijn.