Mijn ouders hadden heerlijk geslapen vertelde ze. Na een lekker ontspannen ontbijtje begon mijn vader aan de gevel, na 15 minuten nam hij even pauze, hij snapte nu wel waarom Lesley zo’n pijn aan zijn handen had, hij wilde even een ander klusje doen en begon de druif te snoeien. Mijn moeder ging mij helpen met mijn zwembad project en snapte nu ook hoe moeilijk het was geweest voor mij de afgelopen dagen, een echte k klus. Maarja langzaam werd het steeds mooier en begon het op een echt zwembad te lijken.

Gisteren hadden we nog heerlijk op het terras bij het (lege) zwembad in de zon gezeten maar deze middag goot het. Ja pap en mam in Spanje is het echt niet alleen mooi weer.

We hadden met Marcel de makelaar afgesproken op zijn kantoor in Archidona, hij zou met ons mee gaan naar een timmerman om te praten over een nieuwe voordeur en over nieuwe kozijnen, tevens gingen we naar een smit om te praten over een hek en over rejas( dat zijn een soort sierlijke tralies voor het raam). Mijn vader ging ondertussen even kijken bij de chinees en bij de supermarkt. Die avond gingen we lekker uiteten in het plaatsje Salinas bij Manolo. Mijn ouders verbaasde zich over de prijzen, uiteten gaan in Spanje is echt goedkoop.

Wederom hadden mijn ouders heerlijk geslapen, veel beter dan thuis en veel langer dan thuis, zal de inspanning samen met de onstpanning en de gezonde lucht wel wezen.

Ik had een paar dagen geleden bij de Ikea tuinstoelen gekocht en ik wilde deze laten bezorgen, dat was mogelijk en vandaag zou het gebeuren, best wel even spannend, dit omdat we zo’n 2 km van het dorp af wonen en omdat we een adres hebben wat niet door de tomtom te vinden is. De bezorgers zouden een uur van te voren bellen op mijn mobiel, toch niet handig dat ik nog geen Spaanse mobiel had kwam ik toen achter. Ik had geoefend om door de telefoon in het Spaans te kunnen uitleggen waar ik woonde, maar toen de mannen belde en een hele riedel in het Spaans begonnen, zei ik halverwege toch maar: Hotel Paloma en ging snel met een rolletje plakband, een zwarte stift en een groot stuk papier naar de parkeerplaats van het hotel, daar plakte ik het papier met groot Ikea erop geschreven op mijn voorruit. Inmiddels begon het weer flink te regenen, wat het tot nu toe maar 4 dagen dit jaar gedaan had hoorden we, nou en dat waren net die dagen dus dat mijn ouders hier waren, balen hoor.

Maar de Ikea mannen zagen me direct en reden achter mij aan naar het huis, waar mijn vader direct de stoelen in elkaar ging zetten. Omdat we toch buiten niks konden doen gingen mijn moeder en ik maar beginnen met het afsteken van de binnen muur.