De eerste nacht in ons nieuwe huis konden we gewoon niet vroeg naar bed gaan de adrenaline gierde door onze lijven. Gelukkig stond er nog wel een normaal bed, we wisten van te voren ook niet natuurlijk wat de oude eigenaar allemaal precies zou laten staan.

We gingen voor het slapen nogmaals alle kamers door, haalden de foei lelijke schilderijen van de muur, verder gooiden we nog wat kleine vieze dingetjes in een grote vuilniszak en om 3 uur midden in de nacht kwamen we erachter dat we geen warm water hadden om even te douchen voor het slapen gaan, morgen maar even alles nalopen dachten we.

We konden die nacht nauwelijks slapen van alle indrukken van die dag. De volgende dag weer vroeg uit de veren om de geisers te inspecteren, we bleken er 3 te hebben. Maar nada niks, geen warm water, ondanks dat we het palletje van de gasfles omgezet hadden en de ontsteking geactiveerd hadden, dan maar ouderwets water koken in de fluitketel en met een teiltje warm water ons wassen.

We merkten dat we echt moesten acclimatiseren, alles gaat er door je hoofd heen, je weet echt niet waar je moet beginnen, juist nu het huis half leeg was zag je dat er zo enorm veel te doen was. We begonnen met alles wat we niet mooi vonden op een grote hoop buiten voor de deur te gooien, ijzer bij ijzer, hout bij hout, bouwafval bij bouwafval en restafval bij restafval. We zijn daar de hele dag mee bezig geweest, je gunt jezelf geen tijd om wat te eten, maar aan het eind van de dag kregen we toch wel honger en besloten we naar Archidona te rijden om bij de supermarkt, de Mercadona, wat boodschappen te doen.

Gelukkig had Simon wel zijn koelkast, gasfornuis, wat pannen, borden en bestek laten staan, ook stond er nog een vaatwasser een wasmachine en een droger. Allemaal niet van hoge kwaliteit maar voorlopig zijn we hier flink mee geholpen. Ook stonden er 3 twee persoonsbedden en 1 bruikbaar éénpersoonsbed. Al het linnengoed gooiden we weg dat was helemaal niks meer, de twee persoons dekbedden breng ik snel een keer naar de stomerij en de één persoons gooide ik in de wasmachine (paste net).

Voordat we die avond konden koken gooide ik het bestek en de borden in de vaatwasser, waste de pannen af en haalden een doek over het fornuis. Uitgeput zaten we om 9 uur s’avonds te genieten van een kippetje uit de oven, wat stokbrood met aoli en een lekkere rioja.

De volgende dag werd het toch wel vervelend dat we nog geen warm water hadden en Lesley inspecteerde nogmaals de ketels, in twee van de drie bleek een vogelnestje te zitten. Lesley haalden ze van de muur en begon ze schoon te maken, ik haalde nog wat troepjes uit huis en toen begon ik met de voorbereidingen voor de lunch, Rob en Ibolja onze “buurtjes” van 10 km verderop kwamen bij ons lunchen. Rob en Ibolja kennen wij al sinds 2010 toen we bij hun b&b een paar nachtjes overnacht hadden.

De begroeting was hartelijk en ze feliciteerde ons met onze mooie Spaanse boerderij en we kregen een mooie kaart en een lekker flesje goede olijfolie. Wij bestookten hun met honderden vragen, zij hebben immers ontzettend veel ervaring want wonen al 4 jaar in Spanje.Tegen de avond al reed Lesley nog even met hun mee naar huis om de dompel pomp te halen om het zwembad leeg te kunnen pompen. Ook de hoge drukspuit is een onmisbaar object voor het zwembad project en Rob beloofde om maandag met Lesley naar en ketelboertje te gaan om te vragen of ze de ketels kunnen maken.

Zondag 1 april hebben we weer rondom het huis gerommeld, Lesley ging verder met de ketels schoonmaken en was begonnen met het afsteken van de wel 5 lagen verf en andere troep op de buitenmuur, een helse klus en ik ben de 2 garages gaan uitruimen, het kippen/dierenhok wat wat verder van het huis afligt laat ik nog maar even voor wat het is want daar ligt ook een hoop troep in en ook het hok naast de grote schuur waar heel veel bouwafval in ligt heeft nu ook even geen prioriteit, maar moet wel ooit gedaan worden. De dag vloog weer om en het zwembadwater was al aardig aan het dalen, morgen zal het wel leeg zijn. Die avond zaten we weer moe maar voldaan bij onze openhaard, het weer sloeg wat om en het werd wat kouder buiten, ook in Spanje is het weer niet altijd mooi. Het avontuur gaat verder.