We kwamen begin van de avond aan in Malaga Stad, we hadden een Suzuki Jimny gehuurd via BCO en de auto kregen we van Marbenjo, we hadden bij ons hotel Sur een parkeerplek gereserveerd. Een eenvoudig hotel maar wel prima gelegen naast de haven.Wat mooi is die boulevard daar geworden zeg, allemaal hippe terrasjes aan het water en verder een leuke plek om even te wandelen. Daarvandaan gingen we de stad in en bij bodega/bar El Pimpi dronken we een wijntje en aten een klein tapasje, een leuk Spaans plekje, daarna liepen we nog een rondje door de binnenstad en rond 9 uur belanden we bij restaurant Vino Mio waar we nog net de laatste klanken van de Spaanse gitaar muziek en het geklepper van de castagnetten van de in Spaans gehulde kledij van de danseres hoorden. Dit restaurant is van een Nederlandse vrouw en ik had de naam Vino Mio al vaak horen vallen dus ik was wel benieuwd. Het verbaasde me alleen dat de keuken niet echt Spaans was, maar meer een wereldkeuken, met oa kangoeroe en noedels op de kaart. Maar het was lekker en gezellig, om ons heen hoorden we alleen Nederlands praten van andere toeristen die schijnbaar ook net als wij de tips hadden gelezen hier te gaan eten, de Spanjaarden zelf zaten aan de bar een cerveza te drinken. Na de maaltijd werden we uitgenodigd om een drankje van het huis te komen drinken in hun recent geopende loungebar wat even om de hoek lag, goede marketing, want het was een hele gezellige trendy tent.

De volgende dag reden we naar onze advocaat in Alhaurin waar we nog wat papieren moesten tekenen voor de verzekeringen die bij de hypotheek horen daarna gingen we eten bij ons favoriete wegrestaurant Venta El Bichito waar je voor maar x806 een super lekker menu del dia kan eten incl wijn!! Na deze heerlijk maaltijd gingen we op zoek naar B&B Dos Iberos waar we die avond gingen slapen. Een groot trots vrij nieuwgebouwde sierlijke woning stond bovenop een heuvel te pronken met uitzicht op het stadje. Alles was stijlvol en redelijk strak ingericht maar wel met een Spaans tintje, alhoewel alle meubels uit Nederland kwamen had het huis toch een moderne mediterrane uitstraling. Twee vriendelijke heren (Jan en Jos) boden ons een lekker glaasje wijn aan en kwamen gezellig met ons kletsen, daarna kregen een een kleine rondleiding. Omdat het tegen de avond wat frisser was en we daardoor geen zin hadden om buiten of op onze kamer te zitten reden we naar het dorpje Coin waar we bij een winkel aan de weg, die spulletjes uit verschillende landen verkocht, even gingen rond snuffelen. Ik vond een hele mooie Andalusische waskom en die kon ik niet laten liggen, ik zag hem al helemaal in ons nieuwe huis staan.We zijn ook nog bij een tuincentrum wezen kijken, gewoon om te zien wat ze allemaal daar verkopen en ook of we nog leuke dingetjes en mooie planten zagen. S avonds hadden we nog steeds geen trek om te eten, we zaten nog zo vol van onze middag maaltijd, we hebben toen maar binnen in het huis naast de trap waar ze een gastentafeltje hebben staan een wijntje gedronken. De volgende dag kregen we een uitgebreid ontbijt en samen met andere gasten zaten we buiten te eten. Ze hebben 5 gastenkamers en ze hadden die nacht 4 kamers verhuurd, niet slecht voor eind maart. Met een notitieboekje met een foto van hun pand erop en wat adresjes van werkmannetjes en tips erin vertrokken we weer.

Omdat we vlakbij Malaga zaten besloten we daar naar toe terug te rijden en een bezoekje te brengen aan de Ikea en de bouwmarkten Leroy Merlin en Bauhaus. Alvast even checken wat ze daar allemaal verkopen, handig om goed voorbereid te zijn, en voordat we het besefte was het ineens half 7 en moesten we nog naar Alora rijden om bij de volgende b&b te gaan slapen. Na ongeveer een klein uurtje kwamen we aan bij Casa El Naranjo de b&b van Erica en Rik die daar met hun twee kinderen al 7 jaar tegenover een schattig klein stationnetje wonen. Erica ken ik weer via Facebook en ik vond het leuk haar en haar gezin nu ook echt te ontmoeten. Ze hebben 2 b&b kamers en 3 appartementen en deze bezige bijtjes zijn nu een fiets verhuur/verkoop bedrijfje aan het opzetten samen met familie die ook sinds een paar weken het Nederlandse vlakke land achter zich gelaten hebben. Wat een stappen toch allemaal, wij zijn daar nog niet aan toe, maar ik heb altijd wel veel respect voor mensen die echt de stap nemen om geheel in Spanje te gaan wonen en een eigen onderneming te gaan starten. We hebben heerlijk meegegeten en het was erg gezellig bij deze hartelijk mensen en nadat we de volgende dag buiten gegeten hadden gingen we ook hier weg met veel tips en een zelfgemaakte luckypepper sleutelhanger. Creatief hoor die Erica.