Nog steeds weten we niks definitiefs, het wachten is nog op 2 zeer belangrijke documenten, het ene document moet door de advocaat van de verkoper geregeld worden, deze heeft 3 weken geleden het verzoek al ingediend bij het landregister en deze gaf aan dat het ongeveer een maand zou duren, dus we hopen er het beste van. Het andere document is door onze advocaat gevraagd aan de gemeente en zij hebben door de telefoon al aangegeven dat alles in orde is alleen het document moet nog door de burgemeester getekend worden, ja en hij heeft het natuurlijk erg druk…….

Ondertussen werden we door onze advocaat op de hoogte gebracht dat er 2 puntjes in de definitieve overeenkomst met de bank gewijzigd worden. Daar komen ze nu pas mee, het eerste is dat de looptijd van de hypotheek geen 30 jaar mag worden maar 29 jaar, dit omdat ik eind maart 46 jaar wordt.(dat wisten ze al die tijd al, maarja) het andere is dat de verdeling tussen de hoofdsom van de hypotheek en het bedrag wat gemoeid gaat met het overnemen van de roerende zaken anders verdeeld moet worden, in opdracht van de bank ivm de taxatie. Dit had ik zelf ook al gezien een tijdje geleden maarja er werd niks over gezegd dus ik dacht het zal wel, maar op het laatste moment wordt dit toch nog even veranderd.

Ondertussen zitten wij hier toch wel behoorlijk in spanning te wachten op het verlossende woord wanneer we nu precies kunnen passeren.

We vertrekken wat er ook gebeurd gewoon op 26 maart naar Spanje, maar afhankelijk van of we nu wel of niet passeren is de terug datum onzeker.

Ik ben nu bezig met een lijstje want ik wil even in kaart brengen wat we allemaal moeten gaan regelen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk op te schrijven wat we precies willen gaan aanpakken.

We moeten op zoek gaan naar een elektricien die gelijk alles veilig en up to date maakt. We hebben iemand nodig die het hek die om ons huis loopt doortrekt en we moeten een toegangshek laten maken, dit allemaal zodat er geen vreemden mensen op ons land kunnen komen als wij er niet zijn. Ook moeten we een timmerman vinden die mooie houten buiten deuren kan maken en ook houten kozijnen. Ook hebben we een aannemer nodig die ons kan helpen met wat kleine verbouwingen en ook om te kijken of wat we willen verbouwen ook mogelijk is. We hebben iemand nodig die met een sjofel wat land verplaatst, er moet een stuk afgegraven worden en dat moet weer op een andere plek gestort worden.

Verder moeten we natuurlijk weten waar we al het materiaal kunnen kopen en we moeten tegels etc gaan uitzoeken en natuurlijk waar kopen we leuke accessoires, volgens Lesley is dat wel het laatste waar we aan moeten denken maar daar ben ik dan ook een vrouw voor denk ik om me daar nu al mee bezig te houden.

Nog steeds weten we niet precies wat de huidige eigenaar allemaal in de woning wil laten staan, dus of we allemaal nieuwe bedden of lampen en kastjes en gereedschap moeten kopen.

Weet je, in dit proces kan je gewoon niet buiten mensen die je helpen, zeker omdat wij nog steeds geen Spaans praten. Ik ben mensen die ons helpen en tips geven ook zo ontzettend dankbaar en het valt me op dat iedere taalgenoot die al in Spanje is gaan wonen echt betrokken is met ons en dat voelt zo goed. Zij zijn immers de ervaringsdeskundige en helpen ons niet zelf opnieuw het wiel uit te vinden.

Bij het kopen van een woning en dat hele proces eromheen komt gewoon heel veel kijken.

Het grappige is dat we al door de media zijn benaderd om ons verhaal te vertellen, dus binnenkort meer daarover. Onder tussen gaat de story on and on en wij verlangen steeds meer om bij ons eigen huis de sleutel in het slot te kunnen omdraaien.