In Spanje gaat het allemaal wat anders dan in Nederland hebben we nu al een aantal keren ervaren. Geduld moet je hebben, want als je wil dat iets precies op tijd verloopt kan je het wel vergeten.

Afgelopen vrijdag is onze advocaat samen met de advocaat van de verkoper naar de notaris geweest om het reserveringscontract te tekenen.

Maar of we eind maart kunnen gaan passeren is toch niet helemaal zeker, want we hebben nog steeds niet alle noodzakelijke papieren binnen van de gemeente. Het gaat om het registeren van alle objecten op onze kavel in het landregister en het certificaat dat het pand vrij is van sancties en boetes.

Een dag voor het tekenen kwam de advocaat van de verkoper ineens met het verzoek om in het contract op te laten nemen dat de uiterlijke passeerdatum 15 mei is geworden, want hij weet niet zeker of het wel lukt voor eind maart om deze papieren van de gemeente te verkrijgen. Als het voor half mei er nog niet is moeten we samen overleggen wat te doen.

Jemie, dat hadden wij niet verwacht, ik hoop echt maar dat ze een beetje opschieten met het afgeven van die documenten want wij hebben namelijk ons vliegticket al geboekt voor 26 maart.

Ook mijn ouders die ons komen helpen met klussen hebben hun ticket al voor 11 april geboekt.

Wij vertrouwden erop en we vertrouwen er nog steeds op dat het goed komt.