Wie kent ze niet de koningssteden van Andalusië. Nu in het hart van die koningssteden ligt het huis wat wij gaan kopen.

Ongeveer 45 minuten van de luchthaven van Malaga af tussen de dorpjes Archidona en Villanueva de Tapia in ligt ons mooie Spaanse huis. Heel makkelijk te bereiken via de snelweg en beslist geen moeilijke of enge weggetjes.

Granada= 1 uur Cordoba= 1.5 uur Sevilla= 2 uur

Een perfecte plek voor ieder die het moois van Andalusië wil bekijken, een mooi groot huis tussen de olijfboomgaarden.

We moeten nog even een plan de campagne maken, want samen met onze hulptroepen willen we het voor de zomer bewoonbaar maken.

Je kan er nu al wonen eigenlijk, alles is aanwezig maar cosmetische gezien kan het wel een opknapbeurt gebruiken. Ook lopen we alles even na, water, elektra, schoorsteen van de openhaard etc. De boel moet even helemaal fris wit geverfd worden, het zwembad moet behoorlijk gepoetst worden en de ploeg moet door de tuin.

Veel mensen vragen aan ons of we er zelf permanent gaan wonen.

Nee is daarop het antwoord, we hebben dit huis als vakantiehuis gekocht. Misschien in de toekomst maar op het moment is daar nog geen sprake van.

Maar vrienden, kennissen, collega’s en familie kunnen het deze zomer wel al voor een zacht prijsje huren.

Langzaam zullen we een aantal dingen willen verbouwen aan het huis, we willen de keuken groter maken, het dak iets hoger, nieuwe badkamers en van de schuur willen we ook 3 slaapkamers maken in de toekomst.

Ook de tuin is een project, als het onkruid eruit is en de stenen uit de grond zijn moeten we dat ook deel voor deel verfraaien met leuke terrasjes en planten perkjes.

Tussen april en juni hebben we dus mensen nodig die willen helpen het huis te moderniseren. Schoonmaken, verven en kleine klusjes kunnen we zelf maar het wordt al moeilijker als je een tuin ontwerp nodig heb, of er moet een bouwtekening gemaakt worden of als er een muurtje gemetseld moet worden of als er wat betegeld moet worden of er moet een deur in gehangen worden of een kozijn geplaatst worden.

Materialen daar zorgen wij voor, maar als er nette mensen zijn die in een leuk huis willen zitten maar daarvoor niet hoeven te betalen met geld maar met kundigheid en vakmanschap dan kunnen we daarover praten, misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Maar ook mensen die een website kunnen maken in ruil voor een verblijf kunnen we gebruiken.

We gaan er eerst zelf eens heen in april en daarna kunnen we een schema maken over wat er nog precies gedaan moet worden en wie er na ons in het huis kan verblijven, om te genieten van het huis en om te klussen voor een paar uurtjes per dag. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Lijkt het jou/jullie wat meldt je dan aan, en zet erbij wat je specialiteit is en wanneer je kan tussen half april en eind juni. Ik weet niet of we wat voor elkaar kunnen betekenen maar we kunnen altijd met elkaar in gesprek gaan, toch?

spaansgeluk@hotmail.com