Alweer op de terugreis naar Amerika, een volle dag en nacht op zee.

Maar genoeg vermaak op de boot, lekker relaxdagje, zonnen, sauna’tje en genoeg te eten, wat wil een mens nog meer.

We hebben een fantastische ervaring opgedaan toen we lagen te zonnen, Jairo keek over de reling en midden op zee zagen we een hele school dolfijnen, wat een mooie dieren zijn dat zeg, ze zwommen een stuk met de boot mee en volgens mij waren ze heel blij want ze sprongen elke keer uit het water, prachtig om te zien.

Op de boot hebben ze behalve het luchbuffet ook een sushibar, een tacobar en een sandwich corner, echt genoeg keus. Er zijn ook winkeltjes waar je wat kan kopen. Er zijn een aantal fotografen die hele families op de foto zetten met de vreemste achtergronden op het scherm en verkleedpartijen die je de indruk geven heel ergens anders te zijn. Typisch Amerikaans, ze vonden het prachtig.

We hebben trouwens maar 1 groepje van 4 Nederlanders ontdekt op de boot, voor de rest was denk ik meer dan de helft Canadees en natuurlijk ook veel Amerikanen en een handje vol Europanen en Aziaten. De boot is ongeveer net zo groot als 3 voetbalvelden en er gaan ongeveer 3000 mensen op zo’n boot, best veel, maar eigenlijk vond ik het nooit te druk.

Het was alweer de laatste avond, nog even genieten van het eten in het a la carte restaurant en extra fooi geven aan het personeel, standaard houden ze al $11.50 dollar pppd in van je creditcard, maar je geeft toch nog wat extra’s voor de goede service. Die avond zongen de obers een goodbay lied voor ons.

Nog even kijken of we in het casino onze vakantie konden terug verdienen, maar nee hoor wij zijn te gelukkig in de liefde met elkaar, en met ons gezin en dat is maar goed ook..

Om middernacht was er nog een groot afscheidsfeest buiten op het dek en zo hebben wij de laatste avond op de boot dansend afgesloten.