S’nachts varen overdag weer bij het volgende eiland, dit keer Cozumel een eiland van Mexico.Het is het grootste eiland van Mexico en ligt 20 km van de kust, Cozumel werd rond 300 na Christus door de Maya’s bewoond. In 1519 veroverden de Spanjaarden het eiland. Door een waterpokkenepidemie werd het eiland compleet onbewoond. In 1848 kwamen er weer bewoners.

Op het eiland zijn diverse archeologische vind plekken, de ruines bevatten bouwwerken van de Maya’s en Tolteken.

Door een lokale taxichauffeur die ons met bordjes probeerde te lokken hebben we ons over laten halen om voor $85 ons af te laten zetten bij de Mayan Ruins of Tulumen ongeveer een uur rijden van de haven, daarna hebben we ons af laten zetten bij een klein resort om te relaxen aan het zwembad en strand. Dit eiland vond ik ook erg arm en niet echt bijzonder, je schijnt hier wel goed te kunnen duiken bij prachtige koraalriffen, maar die paar uurtjes die wij op het eiland waren zijn daar echt te kort voor.

 

 

Het weer was gelukkig wat beter geworden en daarom hebben we lekker die middag bij het zwembad gezeten vlak aan het strand.

.

Wel toeristisch maar we hebben ervan genoten op onze ligtoel met een cocktail bij de hand.